| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni: Uusi kaupunki uusissa vaatteissa

Suomen kunnissa uusi vuosi tuo mukanaan uuden todellisuuden. Sosiaali- ja terveystoimi on nyt uusien hyvinvointialueiden vastuulla ja kunnissa uusien toimintamallien muotoilu on täydessä vauhdissa.

Kauniaisissa valtuusto hyväksyi jo viime keväänä uuden strategian vuosille 2023–2030. Uudessa strategissa määritellyn vision mukaan haluamme olla aikaansaava, hyvinvoiva ja resurssiviisaasti tulevaisuutta rakentava, elävästi kaksikielinen ja monikulttuurinen Grani. Strategian arvot asukaslähtöisyys, avoimuus, yhteisöllisyys ja yhdenvertaisuus sekä vastuullisuus ja kestävyys muodostavat arvopohjan ja rakennuspalikat, joiden pohjalta uusi Grani rakennetaan.

Visio ja arvot saattavat kuulostaa abstrakteilta, mutta juuri nämä ohjaavat kaupungin toimintaa kaikilla tasoilla. Uuden strategian konkretisoimiseksi ja visualisoimiseksi olemme työstäneet uusia strategiakuvia ja muuta graafista materiaalia. Sanotaanhan, että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Kokonaisvaltaisessa strategiakuvassa konkretisoituu kolme strategiateemaa kokonaisuudeksi; Grani, joka on resurssiviisaan toiminnan kaupunki sekä turvallinen ja vihreä kävelykaupunki, jossa kuntalainen on keskiössä. Jokaiselle teemalle on lisäksi laadittu oma strategiakuvansa. Tulevina vuosina kauniaislaiset tulevat kohtaamaan oravalogon ja strategiakuvat eri yhteyksissä. Kuten orava uudistetussa G-logossa katsomme uteliaina ja luottavaisina tulevaisuuteen uudessa kaupungissa, jossa Granin yhteisöllisyys ja uusi strategia vievät meitä eteenpäin.

Tutustu uuteen strategiaan osoitteessa www.kauniainen.fi/strategia.

LILIAN ANDERGÅRD-STENSTRAND,

VT. HALLINTOJOHTAJA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *