| KAUPUNKI - STADEN

Uudesta ehdotuksesta kaupungintalon tonttiin keskustellaan – Masar toivoo kompromissia

Milloin päätetään kaupungintalon tontista? Kaupunginjohtaja Christoffer Masarin mukaan uudesta vaihtoehdosta on keskusteltu yhdyskuntavaliokunnassa. Kyseisessä vaihtoehdossa rakennusmassa jaettaisiin useisiin osiin.

– Löytyi poliittisia toiveita, että katsotaan rakennusmassaa uudestaan. Yhtenäinen rakennus voidaan jakaa osiin ja alkuperäisen ehdotuksen takana ollut arkkitehti on tehnyt uuden ehdotuksen. Pöydällä on erilaisia muunnelmia. Ne odottavat uutta varsinaista käsittelyä, missä valiokunta päättää, miten edetään, Masar sanoo.

Kaupungin uudessa strategiassa kaupungintalonkortteli kuuluu priorisoituihin kaavoihin ja se tarkoittaa, että kysymys tavalla tai toisella nytkähtää eteenpäin. Masar toivoo asiassa kompromissia.

– Valiokunnalta odotetaan keväällä ehdotusta, mutta se riippuu siitä, saavuttavatko päättäjät konsensuksen. Toivon ja uskon, että joku pöydälle nostetuista vaihtoehdoista menee eteenpäin. Uskon, että kaikki ovat havainneet, ettei tilanne parane siten, että koko ajan tulee uusia ehdotuksia. Nyt on kyse poliittisen kompromissin löytämisestä.

Masar ei usko uuteen arkkitehtikisaan, vaikka ”kaikki on mahdollista”. Hän muistuttaa, että kyse on vaikeasta kysymyksestä, koska projekti vaikuttaa kaikkiin kaupunkilaisiin ja koko keskustaan.

– Tämä ei ole helppo kysymys vaihtoehdoista riippumatta. Etenkin koska on kyse keskeisellä paikalla olevasta tontista, joka kiinnostaa asukkaita ja päättäjiä. Uskon, että pitää vain löytää kompromissi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *