| YLEINEN - ALLMÄN

Aktiviteter i Grankulla under sportlovet

Sportlov. I simhallen har vi under två vardagar (23-24.2) Wibitbanan som är bekant från tidigare år. Kasabergets motionsslinga (2,3 km) förvandlas på vintern till längdåkarnas paradis om vädret tillåter.

Vi får också i år hjälp av Esbo stad för att underhålla spåren. De kör upp spåren alltid då de hinner och annars ansvarar våra egna yrkeskunniga idrottsplatsskötare för underhållet. Om det är möjligt gör vi upp övningsspår för de yngsta i familjen på simhallens gård.

Sahara är uppdelat i tre sektioner under vintersäsongen: rinken, skridskoåkare med klubba och skridskoåkare utan klubba. Vi önskar att alla följer den här indelningen så att det är säkert och trevligt för var och en att åka skridskor. Planen vid Smedsvägen är Grankulla stads andra utomhusplan och där finns ett varmt omklädningsrum och wc. Vi underhåller planerna dagligen med beaktande av väderleksförhållandena.

Under vintersäsongen ansvarar www.grifkalpine.fi för verksamheten vid slalombacken. Vid vänstra sidan av slaombacken, i mitten av skogsdungen, finns ett upplyst område som staden har röjt upp för en pulkabacke.

Idrottsplatsskötarna följer väderrapporterna noga och gör sitt bästa i kampen mot väderleksförhållandena. Om du vill ha information om till exempel spåren eller uteisarna i realtid så hjälper de gärna till, 050 537 13 40.

Ungdomsgården har öppet under sportlovet mån.–fre. kl. 13–18. På ungdomsgården kan du bland annat spela biljard, pingis, playstation och brädspel tillsammans med en trygg vuxen eller bara fördriva tiden tillsammans med andra.

Medborgarinstitutet ordnar ett läger i Granhultsskolan för elever i åk 1–6. På lägret kan barnen delta i mångsidiga aktiviteter både inomhus och utomhus. Vi slår fast det slutliga programmet utifrån väderleksförhållandena och deltagarnas önskemål. Syftet med lägret är att barnen ska få ett roligt och avkopplande sportlov med avslappnad samvaro tillsammans med vänner och trygga vuxna.

Anmälningar: https://www.kauniainen.fi/sv/evenemang/ talvilomakerho-lapsille/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *