| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

YritysKauniainen auttaa yrittäjyyden kaikissa vaiheissa – Maksuttoman neuvontapalvelun mahdollistaa Kauniaisten kaupunki

YritysKauniainen on jo kolme vuosikymmentä neuvonut aloittavia ja pidempään toimineita kauniaislaisia yrittäjiä. Tapasin kaksi yrittäjäparia, jotka ovat käyttäneet YritysKauniaisten palveluita.

ODD Bakeryn Katja Ferm ja Jamarlizah Hyvärinen tapasivat leipomossa, jossa Katja oli töissä ja jonne Liz tuli työharjoitteluun. Kun Katja jäi työttömäksi, naiset päättivät toteuttaa ”hullun ideansa” eli ryhtyä yrittäjiksi. Aluksi he yrittivät löytää leipomoyritykselleen tiloja Kauniaisissa, mutta kun se ei onnistunut, ODD Bakeryn toiminta aloitettiin Vuosaaressa. Yrityksen kotipaikka on kuitenkin Kauniainen.

Katja Ferm (vas.), Vuosaaren K-Supermarketin kauppias Sasu Hamina ja Jamarlizah Hyvärinen. ODD Bakery toimii Vuosaaressa, mutta yrityksen kotipaikka on Kauniainen.

ODD Bakeryn leipomotuotteita myydään ruokakaupoissa. Yksi leipomon hittituotteista on Banana Bread, johon käytetään kaupan hävikkibanaaneja. Yrittäjät panostavat ennen kaikkea tuotekehitykseen ja laatuun: herkkujen täytyy sekä näyttää että maistua hyvältä.

Kun Katja ja Liz suunnittelivat yrityksen perustamista, Katjan ystävä suositteli heille YritysKauniaisten palveluja. Apua yrittäjät saivat esimerkiksi liiketoimintasuunnitelman laatimisessa ja starttirahan hakemisessa.

– Oli tärkeää tajuta liiketoiminnan riskit ja saada tietoa esim. rahoitusmahdollisuuksista. Yrittäjät olivat myös iloisia siitä, että neuvontaa oli tarjolla englanniksi, Katja kertoo.

Lähellä Deli ei Kauniaisissa esittelyjä kaipaa. Joku onkinkutsunut kahvilaa kauniaislaisten toiseksi olohuoneeksi.

Päivi Leveelahti toteaa, että yrittäjä ei selviä yksin. Aluksi voi kuvitella jaksavansa painaa 16-tuntisia työpäiviä, mutta sitä ei voi tehdä loputtomiin.

Kun Pia Laakio ja Päivi Leveelahti perustivat kahvilansa reilut 10 vuotta sitten. Pian mukaan YritysKauniaisten silloin tarjoama apu oli heille arvokasta. Erityisen tärkeää oli mahdollisuus pallotella ideoita kokeneiden yritysneuvojien kanssa ja saada apua päätöksiin. Pientä kahvilaa on vaikea saada kannattamaan ilman realistisia suunnitelmia.

Lähellä Deli ei ole vain selviytynyt vaan vakiinnuttanut asemansa kauniaislaisten keskuudessa viehättävällä sisustuksellaan, herkullisilla tuotteillaan ja yrittäjien innovatiivisella toiminnalla.

Päivillä on pari vinkkiä aloittaville yrittäjille.

– Yrittäjä ei selviä yksin. Aluksi voi kuvitella jaksavansa painaa 16-tuntisia työpäiviä, mutta sitä ei voi tehdä loputtomiin. Siksi on tärkeää heti alkuvaiheessa hakea apua ja tukea. Myös rahoituksen saanti kannattaa selvittää hyvissä ajoin, koska aina voi sattua jotain yllättävää. Yrittäjällä pitäisi olla pelivaraa.

YritysKauniainen on täyden palvelun uusyrityskeskus, jossa apua tarjoaa osaavien yritysneuvojien joukko. Asiakkaita palvellaan suomen ja ruotsin kielen lisäksi englanniksi, kiinaksi ja venäjäksi. Palvelun tuottaa YritysEspoo. Lue lisää: www.yrityskauniainen.fi ja www.yritysespoo.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *