| YLEINEN - ALLMÄN

BARA för Granis singlar!

Nya Facebooksidor dyker som svampar efter regn. Ämnena är allt från kamratstöd till hobbyer och allt annat mellan himmel och jord. Något för alla. Grankullasingeln Erica Winqvist insåg i början av året att något ändå fattas – en grupp för singlarna i Grankulla.

– Jag funderade länge på om det finns behov för en sådan grupp och kom fram till att det i Grani finns singlar utan sällskap precis som på andra orter. Det var från det idén kom till och i slutet av januari öppnades Facebookgruppen Granin sinkut enbart för singlar bosatta i Grankulla, säger Erica Winqvist och tillägger att eftersom det är bra med två som modererar en grupp bad hon sin kompis Eija Repo att hänga på.

Granin Sinkut är en privat grupp där bara medlemmarna i gruppen kan se vem som är medlem och medlemmarnas inlägg.

– Tanken är att man i gruppen kan tipsa om singelevenemang, efterlysa sällskap till promenaden, en kaffestund, till tennis/golfbanan, skidturen, bio eller så kan vi ordna alldeles egna singelevenemang såsom en kväll på Moms, träning i Granitrappan, skridskoåkning på Gali, Marshmallows och korv vid vindskyddet, vårpicknick i Thurmansparken eller vad som helst man kommer på, säger Winqvist.

Grankullasinglarna Erica Winqvist (t.h) och Eija Repo uppmuntrar alla singlar som bor i Grankulla – oavsett ålder eller kön – att ansluta sig till Facebookgruppen Granin Sinkut.

Just nu har gruppen 73 medlemmar. Största delen är kvinnor men viss finns det några män också. Winqvist känner inte till medlemmarnas ålder och hon tycker inte heller det spelar någon roll.

– Singlar i alla åldrar är absolut välkomna. Jag hoppas att tröskeln att ansluta sig vore låg och att medlemmarna har mod att berätta om sina idéer för oss andra. Idén kan vara hur obearbetad som helst, man kan tillsammans med andra medlemmar utveckla den. Nu har vi t.ex. meddelat om kräftskivan Lite bättre, K50-disco och träningsfest på Alla hjärtans dag. Inget stoppar en från att lägga upp foton, musik eller berätta om hur det var på träffen eller berätta om sig själv. Just nu är alla ganska försiktiga och håller igen med inläggen. Kanske det är den här finländska anspråkslösheten, att man inte vill vara framfusig och komma med sina förslag, säger Winqvist och hoppas att de modigaste skulle visa vägen och på det viset få de försiktigare med sig. Då utvecklas gruppen och dör inte ut efter den första ivern.

I gruppens regler står det att om medlemmen hittar en partner och börjar sällskapa ska man lämna gruppen.

– Vi har den här begränsningen så att singelfeelisen kvarstår i gruppen. Det här är inte Grani-Tinder men inget stoppar singlarna från att hitta varandra på allvar via gruppen heller. Det kan ju också hända att man får nya vänner i gruppen.

Winqvist betonar att också i den här gruppen följs Facebooks allmänna regler, man är artig, kränker ingen, delar inte intima detaljer om sig själv eller andra medlemmar.

ÖVERSÄTTNING: PATRICIA HEIKKILÄ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *