| YLEINEN - ALLMÄN

VAIN Granin sinkuille!

Näinä Facebook-sivujen kulta-aikoina putkahtelee uusia sivustoja tuon tuostakin. Aiheet vaihtelevat harrastuksista vertaistukeen ja kaikkea siltä väliltä – jokaiselle siis jotain. Kauniaislainen sinkku Erica Winqvist hoksasi alkuvuodesta, että jotain vielä puuttuu – nimittäin oma sivusto kauniaislaisille sinkuille.

– Pohdin pitkään, onko tällaiselle ryhmälle tarvetta ja päädyin siihen, että Granissa on seuraa vailla olevia sinkkuja ihan siinä missä muuallakin. Siitä se idea sitten jalostui ja tammikuun lopulla julkaistiin vain Kauniaisissa asuville sinkuille tarkoitettu Granin Sinkut -Facebook-ryhmä, Erica Winqvist kertoo ja lisää vielä, että koska ryhmän moderoinnissa on hyvä olla kaksi, pyysin ystävääni Eija Repoa mukaan.

Granin Sinkut on suljettu ryhmä, jossa vain ryhmään liittyneet jäsenet voivat nähdä, keitä ryhmässä on ja mitä jäsenet julkaisevat.

– Ajatuksena on, että ryhmässä voisi vinkata sinkkutapahtumista, kysellä seuraa kävelylenkille, kahville, tennis-/golfkentälle, hiihtoretkelle, elokuviin tai sitten voisimme järjestää ihan omia sinkkutapahtumia esim. ilta Momsissa, porrastreeniä Granin portaissa, luistelua Galilla, Vaahtokarkkeja & Makkaraa -laavulla, Thurmaninpuiston kevät-picnic – tai ihan mitä vaan mieleen tulee, Winqvist toteaa.

Kauniaislaiset sinkut Erica Winqvist (oik.) ja Eija Repo rohkaisevat kaikkia Granissa asuvia sinkkuja – ikään ja sukupuoleen katsomatta – liittymään Granin Sinkut Facebook-ryhmään.

Tällä hetkellä ryhmässä on 73 jäsentä. Näistä suurin osa naisia, mutta miehiäkin löytyy. Jäsenten ikähaarukasta Winqvistillä ei ole tietoa, eikä sillä ole hänen mielestä merkitystäkään.

– Kaikenikäiset ovat ehdottomasti tervetulleita. Toivoisin, että kynnys liittyä mukaan ja ehdottaa yhteisiä tapaamisia olisi matala ja että jäseniltä löytyisi rohkeutta postata ideoitaan muille. Idea saa olla kuinka raakile tahansa – sitähän voidaan sitten jäsenten kanssa yhdessä kehittää. Nyt on esimerkiksi ilmoitettu Lite bättre -rapujuhlista, K50-discosta ja Ystävänpäivän treenibileistä. Mikään ei estä laittamasta kuvia, musiikkia tai kertoa fiiliksiä tapaamisista tai kertoa vaikka itsestään. Nyt on jotenkin sellainen fiilis, että aika moni on vielä varovainen ja himmailee takavasemmalla postauksien suhteen. Ehkä se on tätä suomalaista vaatimattomuutta, ettei oikein arvata tuoda itseään ja ehdotuksiaan esille, Winqvist pohtii ja toivoo, että ne rohkeimmat sinkut näyttäisivät mallia ja vetäisivät siten ne hieman varovaisimmat mukaan. Näin ryhmä kehittyy, eikä sitten alkuinnostuksen jälkeen pääse näivettymään, Winqvist sanoo.

Ryhmän ohjeissa mainitaan, että jos jäsen löytää kumppanin ja alkaa seurustelemaan, tulee ryhmästä erota.

– Teimme tämän rajauksen, jotta ryhmän henki säilyisi sinkku-painotteisena. Mikään Grani-Tinder ryhmä tämä ei ole, mutta mikään ei estä sinkkuja löytämästä toisiaan myös tositarkoituksella ryhmän kautta. Mistä sen tietää, vaikka ryhmän kautta solmisi uusia ja lämpimiä ystävyyssuhteita.

Winqvist muistuttaa, että tätäkin ryhmää koskee kuitenkin Facebookin yleiset ohjeet: ollaan kohteliaita, ei loukata ketään, ei jaeta intiimejä tietoja itsestä ja tai muista jäsenistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *