| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Bussi junan sijaan neljänä sunnuntaina maaliskuussa ja huhtikuussa

Maaliskuussa junat korvataan busseilla sunnuntaisin Kauniaisissa. Rautatieturvalaitetyöt aiheuttavat poikkeuksia junaliikenteessä neljänä sunnuntaina maalis–huhtikuussa välillä Leppävaara–Kauklahti.

– Kauniaisissa korvaava bussi on linja 211 ja pysäkit löytyvät Tunnelitieltä, kertoo kaupungin tiedottaja Markus Jahnsson.

Linja 211E ajaa Kauklahteen ja 211U Kirkkonummelle ja pysähtyy Tunnelitiellä. Linjat 211E ja 211U Leppävaaraan pysähtyvät myös Tunnelitiellä.

Muutokset liittyvät Espoon kaupunkirata -hankkeeseen, jonka valmistelutöitä aloitettiin alkuvuodesta. Muutokset vaikuttavat lähijunaliikenteen ohella myös kaukojunaliikenteeseen välillä Helsinki–Kirkkonummi.

– Valmistelemme suuren ratahankkeen rakentamistöiden käynnistämistä tekemällä etukäteen päivityksiä rautatieturvalaitteisiin. Tällä mahdollistamme tiiviimmän rakentamisaikataulun. Koska turvalaitejärjestelmää ei voi pitää toiminnassa päivitystöiden aikana, junaliikenne on keskeytettävä neljän sunnuntain ajaksi. Valmistelevia töitä siis tehdään nyt, ja varsinaisten rakentamistöiden on tarkoitus käynnistyä loppuvuodesta 2023, hankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall Väylävirastosta kertoo.

Neljänä sunnuntaina (5.3., 12.3., 19.3. ja 2.4.) Leppävaaran ja Kauklahden välisellä rataosuudella on liikennekatko sunnuntaiaamun kello 4:stä maanantaiaamuun kello 4:ään. Lauantaiden aikatauluihin töistä ei aiheudu muutoksia kauko- eikä lähijunaliikenteeseen. Kyseisinä sunnuntaina kaukojunat on korvattu busseilla Helsinki–Kirkkonummivälillä.

Aikataulut ja korvaavat bussit löytyvät HSL.fi-sivuilta ja HSL-sovelluksesta sekä VR.fi:n ja VR Matkalla -sovelluksen matkahausta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *