| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Fältpost från Mäntymäki-skolan

Vid Mäntymäen koulu hålls fredagen 10.3 kl. 9 ett evenemang där skolans och Granhultsskolans sjätteklassare får motta de första ”Fältpostkorten” med temat Barndomen försvinner – barnet kvarstår. Handlingarna syns, igår, idag, i morron”.

 

Sjätteklassarna Arttu och Joel från Mäntymäen koulu undertecknar fältpostkorten som sänds till president Sauli Niinistö och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyi. På bilden även undervisningsrådet Pekka Leinonen och Lenni från Helsingfors.

Det är fråga om en landsomfattande kampanj som nu kör igång. Varje sjätteklassare i Finland får ett kort, sammanlagt 56 000 kort. Resten av korten säljs för två euro per styck till förmån för Ukrainas barn. Kortet har initieras av Suomen Isovanhemmat ry.

Det som händer i Mäntymäki-skolan är en upprepning av händelsen för 18 år sedan. Då hade Suomen Isovanhemmat gjort en pins till minnet av Vinterkrigets slut som de delade ut till dåvarande sjätteklassare. I Grankulla fick då 54 barn pinsen.

I tillställningen den 10.3 deltar också forna elever från Mäntymäki-skolan.

Efter utdelningen i skolan ordnades en “fältpostkaffekonsert” i Grankulla kyrka. Konserten började kl 13.03. Under konserten uppträdde Peter Lerche, Aarno Cronvall och Jaakko Raulamo. Evenemanget arrangeras av Grankulla stad, stadens församlingar, lokala samarbetspartners och Suomen Isovanhemmat ry.

På bilden visar Pekka Leinonen (t.v) som initierat kortet tillsammans med Hannu Laaksola som är ordförande för Suomen Isovanhemmat ry fältpostkampanjens färska kort.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *