| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Mäntymäen koulussa Kenttäposti-tempaus

Mäntymäen koulussa on perjantaina 10.3. klo 9 tilaisuus jossa Mäntymäen ja Granhultin 6-luokkalaiset saavat vastaanottaa ensimmäiset kenttäpostikortit teemalla “Lapsuus väistyy – lapsi säilyy. Teot näkyvät, eilen, tänään, huomenna”.

Mäntymäen koulun kuudesluokkalaiset oppilaat Arttu ja Joel allekirjoittivat kenttäpostikortit, jotka lähetetään presidentti Sauli Niinistölle ja Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyille. Allekirjoittamassa myös opetusneuvos Pekka Leinonen ja helsinkiläinen nuori Lenni.

Kyse on valtakunnallisesta kampanjasta. Jokaiselle Suomen koulujen 6-luokkalaisille luovutetaan kortti, yhteensä 56 000 korttia. Loput noin 49 000 korttia myydään kaksi euroa kappale Ukrainan lasten hyväksi eri tilaisuuksissa. Kortin on ideoinut Suomen Isovanhemmat ry.

Mäntymäen koulun tapahtuma on toisinto 18 vuoden takaa. Tuolloin Suomen Isovanhemmat teettivät pinssin talvisodan päättymisen muistoksi ja lahjoittivat niistä silloisille 6-luokkaisille. Kauniaisissa pinssin ja tervehdyksen sai 54 oppilasta.

Nyt järjestettävään tilaisuuteen kutsutaan mukaan myös entisiä Mäntymäen koulun oppilaita ja henkilökuntaa.

Koulutapahtuman jälkeen järjestetään ”kenttäpostikahvi-konsertti” Kauniaisten kirkossa. Konsertti alkaa klo 13.03. Konsertissa esiintyivät mm. Peter Lerche, Aarno Cronvall ja Jaakko Raulamo. Tilaisuuden toteuttavat: Kauniaisten kaupunki, kaupungin seurakunnat, paikalliset yhteistyökumppanit sekä Suomen Isovanhemmat ry.

Korttiidean isä Pekka Leinonen ja Suomen Isovanhemmat ry:n puheenjohtaja Hannu Laaksola esittelevät kenttäpostikortin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *