| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunki: Osallistuvan budjetoinnin ehdotuskierros käynnistyy

Kauniaisten kaupunki on tälle vuodelle varannut yhteensä 15 000 euroa osallistuvaan budjetointiin. Tästä summasta on tänä vuonna päätetty varata 10 000 euroa nuorisovaltuuston käyttöön, koska kaupunki haluaa tukea nuorten osallistamista.

– Tänä vuonna kaupunki haluaa erityisesti antaa nuorille mahdollisuuden tehdä hienoja ehdotuksia rahojen käyttöön. Nuorisovaltuusto voi koordinoida ja viedä ehdotuksia eteenpäin, kertoo tiedottaja Markus Jahnsson kaupungintalolla.

– Nyt summa on käytettävä konkreettisiin tarkoituksiin, eikä se saa olla tuki, hän lisää.

Jäljelle jäävä 5 000 euroa on osallistuvan budjetoinnin yleisöäänestyksen kohteena. Ensimmäisessä vaiheessa kaupunki pyytää asukkailta ideoita, mihin varattu raha voitaisiin käyttää Kauniaisissa. Voit ehdottaa kohteita 19.3. asti. Ehdotettu kohde ei siis voi olla avustus, vaan konkreettinen käyttötarkoitus.

Osallistuva budjetointi tarkoittaa talouden ja demokratian yhdistämistä. Asukkaat otetaan siinä mukaan pohtimaan ja myös päättämään siitä, mihin taloudelliset resurssit käytetään. 

Kaupungin johtoryhmä valitsee ideoista parhaat, joiden kesken järjestämme äänestyksen huhtikuussa. Tarvittaessa johtoryhmä tuo äänestykseen myös toimialojen ehdottamia vaihtoehtoja. 

Aikaisempina vuosina kohteiksi on valittu soutuveneet Gallträskille, keskusurheilukentän ulkokuntosalivälineet sekä Kole ry:n tukeminen avustuksella.

Kerro ideasi 19.3. mennessä alla olevan lomakkeen kautta:

Anna ehdotuksia osallistuvaan budjetointiin 2023

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *