| YLEINEN - ALLMÄN

Kolumnen: Nytt Grani rör på sig-evenemang ordnas i juni

Vi har gått igenom svåra tider och också idrottssektorn har varit tvungen att anpassa sig till den rådande situationen. Det är fint att se hur vi har klarat av utmaningarna och motgångarna tillsammans och hur kommuninvånarna haft förståelse för de restriktioner som drabbat idrottsplatserna.

På grund av restriktionerna har vikten av att idrottsplatserna har öppet som normalt och att vi kunnat fortsätta med hobbyerna på vanligt sätt accentuerats. Då vi står inför förändringar är den viktigaste vägvisaren för idrottstjänsterna att hitta den bästa lösningen för att kommuninvånarna ska kunna motionera och behålla en aktiv livsstil i vardagen. Trots de utmanande tiderna har det varit glädjande att se hur vi kunnat utveckla idrottsplatserna i Grankulla och hur de kommer att utvecklas i framtiden också. Den populära och sociala idrottsgrenen padel anländer snart till Grankulla. I sommar byggs nämligen två padelbanor på sandplanen i Thurmansparken.

En annan nyhet nästa sommar är Grani rör på sig-evenemanget 1.6 som idrottstjänsterna ordnar i samarbete med andra aktörer för första gången. Grani 50-evenemanget på centralidrottsplanen förra året fungerade som en språngbräda för den kommande tillställningen. I samband med evenemanget ordnar vi den traditionella Kurrerundan och den mycket populära Minikurre där barnen får uppleva motionsglädje i form av löpning.

Under mars månad pågår Må bra-kampanjen för stadens anställda. Målet för kampanjen är att uppmuntra personalen att motionera mer och på det sättet öka arbetshälsan. Syftet är att var och en ska röra på sig mer i vardagen och göra det till en bestående ändring. Kom ihåg att röra på er också framöver, för ingen kan ifrågasätta motionens helande och uppiggande effekt.

TERO KUIVALAINEN

IDROTTSCHEF

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *