| YLEINEN - ALLMÄN

Mikko Leppänen johtaa alueen reserviupseereja

Mikko Leppänen Kauniaisista on Espoo – Kauniainen Reserviupseerit ry:n uusi puheenjohtaja.

Komentajakapteeni (res) Leppänen on ollut yhdistyksen hallituksessa vuodesta 2005 ja järjestänyt vuosien varrella erilaisia esitelmätilaisuuksia ja ekskursioita eri kohteisiin. Taustaltaan hän on merenkulku-upseeri ja hän palveli varusmiehenä miinalaiva Pohjanmaalla. Tämän jälkeen hän on toiminut erilaisten maanpuolustusyhdistysten hallituksissa. Leppänen on toiminut myös kaksi kertaa kansainvälisissä kriisinhallintatehtävissä Lähi-Idässä ja Kansainvälisessä keskuksessa koulutusupseerina.

Espoo – Kauniainen Reserviupseerit ry on perustettu vuonna 1968. Yhdistys järjestää laadukkaita esitelmätilaisuuksia maanpuolustukseen liittyvistä asioista. Puhujat ovat korkeatasoisia sotilashenkilöitä, pääsääntöisesti kenraali- ja amiraalikuntaa.

– Vaalien alla pyrimme huomioimaan vaalit ja tarjoamaan pääpuolueille mahdollisuuden avata näkemyksiään vaaleista ja maanpuolustuksellisista seikoista. Jäsenistömme perusteella on kohderyhmän ohjaamana pyydetty myös RKP avaamaan edellä olevia näkemyksiä, Leppänen kertoo.

Puhujien tasosta kertoo historian lehdet seuraavasti: Ministereitä on ollut 15, heistä muutamat useamman kerran. Melkein ehjä sarja puolustusministereistä: Elisabeth Rehn, Anneli Taina, Jan-Erik Enestam, Seppo Kääriäinen, Jyri Häkämies, Stefan Wallin, Carl Haglund. Kenraaleja on ollut puhumassa lähes 60.

– Kaikki puolustusvoimien komentajat alkaen Jaakko Valtasesta, ovat olleet vieraanamme, joskaan ei aina komentajana, vaan toimiessaan jossain muussa tehtävässä ennen komentajuutta, Leppänen sanoo.

Tilaisuudet ovat avoimia. Toimintamuotoon kuulu myös tutustuminen maanpuolustuksellisiin kohteisiin. Puolustusvoimien kohteisiin vierailijan tulee olla Suomen kansalainen. Yhdistys tukee erilaisia perinnetapahtumia, kuten kunniavartio Kauniaisten hautausmaalla jouluna.

– Toimintaamme on kuulunut vuosia myös Kaunialan sotavammasairaalan huomioiminen ja osallistuminen toimintaan erilaisissa tilaisuuksissa, Leppänen kertoo.

Yhdistyksellä on tällä hetkellä 306 jäsentä.

– Yhdistyksen toiminta on ollut rajoitetumpaa covid-aikana, mutta tulemme palaamaan tätä aikaa edeltäneisiin käytäntöihin. Olemme hyvin kiitollisia mm. Kauniaisten kaupungin antamasta tuesta toiminnallemme ja teemme hyvää yhteistyötä jatkossakin, Leppänen kertoo.

Yhdistys on toiminut aktiivisesti Ukrainan huomioimisessa ja lahjoittanut Ukrainan tukemiseen viime vuonna rahaa, Punaiselle Ristille 1 500 euroa ja Kirkon ulkomaan avulle 1 000 euroa.

– Kuluvana vuonna lähdimme aktiivisesti liikkeelle ja haastoimme tähän rahalliseen tukeen avoimesti myös muut reserviläisjärjestöt, Mikko Leppänen sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *