| - KULTUREN

4 frågor till Mia Hafrén inför konserten på Nya Paviljongen 29.4

Mia Hafrén släppte sitt debutalbum i mars 2022 och har sedan dess turnerat runt i Finland tillsammans med sitt band. Under konserten framför Mia och bandet hela skivan “Också för dig”. Dessutom får publiken njuta av några överraskningslåtar.

 

Hur känns det inför konserten på Nya Paviljongen 29.4?

Det är alltid roligt att få spela låtar från mitt soloalbum Också för dig. Jag har ett helt suveränt band som spelar med mig och vi ser fram emot att få starta Valborgsfirandet i Grankulla!

Är konsertsalen bekant för dig?

Nej, det är faktiskt en av de få salar jag inte uppträtt i. Så det är ju spännande.

Hur har ni kommit igång med spelningarna efter koronan? Känns det annorlunda att stå framför en publik nu än det kändes före pandemin?

Vi har turnerat med bandet hela förra året så jo, vi har kommit igång. Det känns ju annorlunda för mig att stå framför en publik efter koronan, men det har inte med koronan att göra utan mest det att jag inte mera uppträder som Fork, utan som soloartist. Pandemin kanske hämta med sig det att publiken bokar sina biljetter i ett senare skede, men väl på plats tror jag folk är extra medvetna om att det inte är en självklarhet att få uppleva musik i grupp och därför njuter av stunden.

Vad kan publiken vänta sig då de kommer på er konsert?

Publiken kan förvänta sig en en och en halv timmes möjlighet att koppla av från stress och uppleva live musik som svänger och berör. Mitt mål är att folk går hem med en bra fiilis. Vi framför låtar från skivan Också för dig som gavs ut i mars 2022, låtarna är skrivna av mig. Och vi bjuder också på några överraskningar. Till exempel får publiken höra en splitterny låt från min kommande skiva!.

Hafrén, känd från det framgångsrika a cappellabandet Fork, har skrivit och komponerat materialet till popalbumet. Låttexterna är på artistens modersmål. Singlarna På andra sidan och Vi (feat. Ville Pusa) släpptes hösten 2021 och väckte stor uppmärksamhet. Den tredje singeln Så mycket mod har spelats flitigt runtom i Norden. Skivan är producerad av Oona Kapari.

Turnén startade i Helsingfors med en skivrelease och har sedan fortsatt till bl.a Lovisa, Borgå, Ekenäs, Vasa, Esbo, Sibbo och Åbo.

Under konserten framför Mia och bandet hela skivan Också för dig. Dessutom får publiken njuta av några överraskningslåtar. I bandet spelar Teemu Aitoaho, Tuukka Aitoaho, Margarita Eklund, Kalle Katz och Anssi Växby.

Biljetterna kostar 25 € och kan köpas vid Grankulla stadshus info från måndag till torsdag kl. 08.00-15.45. Ifall det finns kvar biljetter på evenemangsdagen säljs det vid dörren mot kontantbetalning. Det är fritt inträde med Kaikukortet. Kom gärna ihåg att hämta din biljett i god tid på förhand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *