| YLEINEN - ALLMÄN

Grankulla vill främja helhetsvälbefinnandet hos barn och unga inom hobbymiljön

Kommunen bad Mieli rf och Finlands Olympiska Kommitté att delta i projektet och bjöd in de fyra stjärnföreningarna i Grankulla för att delta i gemensam planering. Ett ettårigt pilotprojekt startar i Grankulla den 22 maj med ett första gemensamt utbildningsmöte för tränare i föreningarna.

Förslaget om utvecklingsprocessen ansågs omedelbart vara meningsfullt och alla föreningar uttryckte sin önskan att delta.

– Förutom i hemmet och skolan har hobbymiljön en enorm betydelse för ungdomars mentala välbefinnande. Ibland kan den enda trygga vuxna vara tränaren. Utbildade tränare och gemenskap är konkurrensfördelar för föreningarna. En förening som säger sig ta hand om sina deltagares helhetsvälbefinnande är en eftertraktad tränings- och hobbygemenskap, sägs det i ett pressmeddelande.

En kompetent träning utvecklar skickliga idrottare som har fått bra verktyg för livet genom hobbyn. Utbildningen är baserad på Mieli rf:s träningsprogram för unga sinnen i sport. Välståndskunskaper som ingår i innehållet är verktyg för alla från både sport- och vardagsperspektiv. Med sinnesvård för unga i fokus, kan tränaren med hjälp av dessa metoder främja ungdomars mentala välbefinnande i idrottsmiljöer.

– Ett träningsprogram som stöder mentalt välbefinnande skapar en stark grund för unga både inom sport, träning och livet i allmänhet, säger staden.

Så här har de deltagande föreningarna kommenterat projektet:

“På det här sättet utvecklar vi inte bara vår egen förenings- och sportverksamhet utan även finsk idrott och samhället.” Tävlingscoach och lagspelare, Grani Tennis

“Som en bieffekt av projektet stöder samarbetet mellan föreningarna hobbyer för barn och familjer!” Sportgymnastikens grenansvarig, Grankulla gymnastikförening (GGF)

”En högkvalitativ sportmiljö stöder en positiv atmosfär och inställning för helhetsmässig tillväxt och utveckling för barn och unga. Vi vill ständigt utveckla vår kompetens.” Färdighetscoach, GrIFK Ishockey

“Som förening kan vi påverka barn, unga och hela familjer positivt. Genom idrotten kan vi lära ut viktiga färdigheter för livet.” Verksamhetsledare, GrIFK Fotboll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *