| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniainen haluaa edistää lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia harrastusympäristössä

Kunta pyysi projektiin mukaan Mieli ry.:n sekä Suomen Olympiakomitean ja kutsui Kauniaisissa toimivat neljä Tähtiseuraa yhteiseen suunniteluun. Vuoden pituinen pilotti käynnistyy Kauniaisissa 22.5. seurojen valmentajien ensimmäisellä yhteisellä koulutustapaamisella.

Ehdotus kehittämisprosessista koettiin heti merkitykselliseksi ja kaikki seurat ilmaisivat halunsa lähteä mukaan.

– Kodin ja koulun lisäksi harrastusympäristöllä on valtavan suuri merkitys nuoren mielen hyvinvoinnissa. Joskus ainoa turvallinen aikuinen voi olla valmentaja. Koulutetut valmentajat ja yhteisöllisyys ovat seuroille kilpailuvaltteja. Seura, joka kertoo pitävänsä huolta harrastajiensa kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, on haluttu valmennus- ja harrastusyhteisö, lehdistötiedotteessa sanotaan.

Osaavassa valmennuksessa kasvaa osaavia urheilijoita, joille harrastus on antanut elämään hyviä eväitä. Koulutuksen sisältö perustuu Mieli ry.:n Nuori mieli urheilussa -valmennukseen. Sen sisältöihin kuuluvat hyvinvointitaidot ovat työkaluja aivan kaikille sekä urheilun että arkielämän näkökulmasta.

– Nuori mieli urheilussa -toimintatapoja käyttäen valmentaja voi edistää nuorten mielen hyvinvointia urheiluympäristöissä. Mielen hyvinvointia tukeva valmennus luo nuorelle vahvan pohjan sekä urheiluun, liikuntaan että elämään, kaupunki toteaa.

Näin mukana olevat seurat ovat kommentoineet projektia:

Tällä tavoin emme kehitä vain omien seurojemme ja lajiemme toimintaa, vaan myös suomalaista urheilua ja yhteiskuntaa.” Kilpavalmentaja ja liigapelaaja Grani Tennis

”Myös hankkeen sivutuotteena tuleva seurojen välinen yhteistyö tukee lasten ja perheiden harrastamista!” Harrastevoimistelun lajivastaava, Grankulla gymnastikförening (GGF)

“Laadukas urheiluympäristö tukee ilmapiiriltään sekä asenteiltaan lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua ja kehitystä. Haluamme jatkuvasti kehittää osaamistamme.” Taitovalmentaja, GrIFK Ishockey

”Seurana pystymme vaikuttamaan positiivisesti niin lapsiin, nuoriin kuin koko perheeseen ja urheilun kautta opettamaan tärkeitä taitoja myös muuta elämää varten.” Toiminnanjohtaja, GrIFK Fotboll

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *