| YLEINEN - ALLMÄN

Nya Boneless-företagaren nöjd med starten

Shan Sohrab lärde sig i tiden fixa hamburgare på Esso i Grankulla. Nu är han tillbaka i staden där han driver Boneless som nyligen slagit upp sina dörrar i köpcentret. På menyn står bland annat smashburgare och friterad kyckling.

Dean Lyijynen grundade Boneless-kedjan tillsammans med Mira Neonen år 2017 efter att först ha sålt sina produkter via en foodtruck. Nu öppnas nya restauranger i rask takt och även Grankulla fick sin Boneless-restaurang för några veckor sedan. I Helsingfors finns sex restauranger.

– Vi har haft en utmärkt start. Bättre än vad vid väntade oss. Många har kommit fram och sagt att de verkligen uppskattar att vi öppnat, säger Shan Sohrab som glad över att fått bra hjälp av grundaren Dean vid öppnandet av restaurangen.

För Shan Sohrab känns det som att komma hem när han nu flyttat till Grankulla för att driva sin restaurang. Han kom första gången som tonåring till staden 1993 när familjen flyttat till Finland från Pakistan. Hans yngre syskon började skolgången i Granhultsskolan, medan han själv valde en internationell skola i Helsingfors.

Du är mätt halva dagen efter en smashburgare från oss. Den innehåller två biffar på sammanlagt 140 gram och fyra skivor ost, säger Shan Sohrab som är glad över möjligheten att öppna Boneless i Grani. På menyn
står också bland annat fritererad kyckling med olika såser. Även veganalternativ finns. Han beklagar att det alldeles i starten var en utmaning att hinna servera
alla, men nu fungerar allt som det ska.

Det var också i Grankulla som han kom in i restaurangbranschen. Tom Gillberg som drev Esso-macken i Grani erbjöd den unga killen jobb, trots att han enbart talade engelska.

– Han sade att i Grankulla är det inga problem. Alla kan engelska här. Det var också han som lärde mig att göra hamburgare. Jag brukar kalla honom en ängel, han var en mycket härlig man, säger Shan Sohrab som därefter har ägt flera restauranger under sin karriär.

Att det just nu blev Boneless och Grankulla var egentligen en slump.

– En kompis funderade på att driva en Boneless-restaurang i Helsingfors eller Grankulla. Jag gav honom en lektion om staden och rekommenderade att han väljer Grani. När han sedan ändå valde huvudstaden tänkte jag att det här var ett omen: varför öppnar inte jag restaurangen i Grankulla?

Shan Sohrab driver restaurangen som franchising-företagare. Han har för tillfället sex anställda. Boneless är öppet varje dag.

– Många kommer fram och säger hej, eftersom de känner igen mig från min tid på Esso, skrattar Shan Sohrab som alltid kallat Grankulla för sin hemstad trots att han bott i Helsingfors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *