| YLEINEN - ALLMÄN

Uusi Boneless-yrittäjä on tyytyväinen alkuun

Shan Sohrab oppi aikoinaan paistamaan hampurilaisia Kauniaisten Essolla. Nyt hän on palannut kaupunkiin ja johtaa Boneless-ravintolaa, joka vastikään avasi ovet kauppakeskuksessa. Listalla on muun muassa smash burgeria ja friteerattua kanaa.

Dean Lyijynen perusti Boneless-ketjun Mira Neonenin kanssa vuonna 2017. Aluksi he myivät tuotteita ruokavaunusta. Nyt he avaavat ravintoloita vauhdilla ja nyt myös Kauniainen on saanut oman Boneless-ravintolansa. Helsingissä ketjulla on kuusi ravintolaa.

– Saimme loistoalun. Paremman kuin odotimme. Monet ovat tulleet kertomaan, että he todella arvostavat tuloamme, sanoo Shan Sohrab, joka sai hyvää apua ravintolan perustajalta Deanilta uuden ravintolan avaamisessa.

Shan Sohrabille muutto Kauniaisiin ja ravintolan johtaminen ovat kuin kotiinpaluu. Hän tuli ensi kertaa kaupunkiin teininä vuonna 1993, kun hänen perheensä oli muuttanut Pakistanista Suomeen ja Graniin. Hänen nuoremmat sisaruksensa aloittivat koulunkäynnin Granissa Granhultsskolanissa, mutta hän itse valitsi opinahjoksi kansainvälisen koulun Helsingissä.

Olet kylläinen puoli päivää sen jälkeen kun olet syönyt meidän smash burgerimme, jossa on kaksi pihviä ja lihaa yhteensä 140 grammaa sekä neljä siivua juustoa, sanoo Shan Sohrab, joka on iloinen mahdollisuudesta avata Boneless Granissa. Ruokalistalla on myös mm. friteerattua kanaa ja erilaisia kastikkeita. Saatavilla on myös vegaanivaihtoehtoja. Hän pahoittelee, että alussa oli haastavaa ehtiä palvelemaan kaikkia, mutta nyt kaikki toimii niin kuin pitää.

Ravintola-alaan Shan Sohrab tutustui niin ikään Kauniaisissa. Tom Gillberg, joka vastasi Esson toiminnasta, tarjosi nuorukaiselle töitä, vaikka tämä puhui vain englantia.

– Hän sanoi, ettei tuo ole mikään ongelma Kauniaisissa. Kaikki osaavat täällä englantia. Juuri hän opetti minut tekemään hampurilaisia. Minulla on tapana kutsua häntä enkeliksi, hän oli ihana mies, sanoo Shan Sohrab.

Tämän jälkeen Shan Sohrab on ehtinyt urallaan omistaa useita erilaisia ravintoloita. Bonelessin ja Kauniaisten tarina syntyi oikeastaan sattumalta.

– Yksi kavereistani pohti, avaako Boneless-ravintolan Helsinkiin vai Kauniaisiin? Pidin hänelle luennon kaupungista ja suosittelin, että hän valitsee Granin. Kun hän kuitenkin päätyi pääkaupunkiin, ajattelin että tämä oli enne. Miksi en itse avaa ravintolaa Kauniaisiin?

Shan Sohrabin ravintola toimii franchising-yrityksenä. Tällä hetkellä hänellä on kuusi työntekijää. Boneless on auki joka päivä.

– Monet tulevat moikkaamaan, koska tunnen heidät Esson-ajaltani, naurahtaa Shan Sohrab, joka on aina kutsunut Grania kotikaupungikseen, vaikka on asunut Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *