| KULTTUURI -

Uusi festivaali tarjoaa elämyksiä ja kohtaamisia

Festivaali GraniARTmix, joka järjestetään neljänä päivänä torstaista sunnuntaihin 20.-23.4., tarjoaa yleisölle taidetta eri muodoissa. Paikalliset lahjakkuudet esiintyivät eri taidelajeissa.

– Ajatuksena oli tarjota monimuotoisia korkealaatuisia kulttuurielämyksiä kauniaislaisten ja lähiseudun taiteilijoiden avulla, kertoo Annika Palm, joka toimii taiteellisena johtajana. Palm toivoo, että tapahtumasta tulee jokavuotinen.

Jokaisessa tapahtumassa sekoittuivat erilaiset musiikki- ja taidelajit. Tavoitteena on tarjota katsojille monikulttuurinen ja korkeatasoinen elämys. Edith Södergranin runot ovat tämänvuotisen tapahtuman jatkuvana teemana.

– Sain ajatuksen korona-aikana, kun olimme kaikki eristyksissä. Pohdin, että missä kaikki taiteilijat ovat? Olen asunut Kauniaisissa seitsemän vuotta sen jälkeen kun olin ollut 23 vuotta ulkomailla. Ajattelin, että on hauskaa tehdä jotain yhdessä, hän sanoo.

Spontaani kiinnostus on ollut erittäin myönteistä. Odotan innolla monia tapaamisia, sanoo Annika Palm (vas.). Satu Robergin mielestä ajatus on hieno ja sopii hyvin kevääseen. Musiikkiopistolla on oppilaita, jotka esiintyvät festivaalin aikana.

Palm itse on klassinen pianisti. Hän on pitänyt erilaisia konsertteja, joissa on sekoittanut eri taidelajeja.

– Löytyy niitä, jotka eivät halua käydä klassisen musiikin konserteissa, mutta jos otamme mukaan muita taidelajeja, he huomaavat, että kokemuksesta tulee monipuolinen elämys, Palm pohtii.

Hän myös haluaa auttaa luomaan Kauniaisiin suuremman ja aktiivisemman taiteellisen verkoston, jossa on vahva yhteisöllinen tunnelma, joka luodaan festivaalin avulla.

– Kaupungille on hienoa, että yhteistoiminta on vahvaa, ja myös siksi ajattelin, että Kauniaisille ja lähiympäristölle on tällainen festivaali eduksi, hän miettii.

Esiintymässä ovat muun muassa Ami Aspelund, Johanna Almark, Nina Hukkinen, Henrik Huldén ja Geir Rönning. Järjestäjät tekevät yhteistyötä kaupungin kuvataidekoulun kanssa. Musiikkiopiston oppilaat esiintyvät myös.

Kauniaisten musiikkiopiston rehtori Satu Roberg pitää ajatusta festivaalista hyvänä.

– On tosi hienoa, että Annika näki miten paikalliset lahjakkuudet tarvitsevat eri taidelajeihin perustavan festivaalin, ja että koko Kauniainen on mukana.

Perjantain ohjelma koostuu ilmaistapahtumista. Muina päivinä myydään lippuja netissä osoitteessa netticket.fi/graniartmix23 ja myös ovelta. Festivaalia tukevat kulttuurisäätiö Svenska kulturfonden, Kauniaisten kaupunki ja paikalliset yritykset. Lue lisää: www.graniartmix.fi 

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *