| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni: Kauniaisten varhaiskasvatus ja esikouluopetus sai lämpimät kiitokset huoltajilta ja johdolta

Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla toteutettiin syksyllä 2022 asiakaskysely kunnallisessa ja yksityisessä varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajille.

Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevien lasten huoltajat ovat pääosin hyvin tyytyväisiä varhaiskasvatukseen pääkaupunkiseudulla. Tämä käy ilmi kuntien yhdessä teettämästä asiakaskyselystä. Varhaiskasvatusyksiköt hyödyntävät tuloksia toiminnan kehittämisessä. Asiakaskysely on tarkoitus toteuttaa seuraavan kerran vuonna 2024. Kauniaisten kuntakohtaisiin tuloksiin voi tutustua Kauniaisten nettisivuilla.

Kiitos varhaiskasvatuksen kyselyn hyvistä tuloksista kuuluu henkilöstölle, joka tekee työtään haasteellisista olosuhteista huolimatta vahvalla ammattitaidolla ja lämmöllä. Tämä ilmenee huoltajien vapaasti muotoilluista palautteista, joista otteita alla.

”Olen niin tyytyväinen, ettei ole kuin kehuja henkilökunnalle.”

”Ollaan kyllä tyytyväisiä päiväkodin toimintaan. Vielä ehkä tämä korostuu näinä vuosina erityisesti, kun pk-seudun tilanne muuten on aika hankala.”

”Samaa ihanaa nykyistä otetta koko toiminnassa. En voisi vanhempana olla enemmän tyytyväinen ja pieni lapsemmekin viihtyy selvästi päiväkodissa erinomaisesti.”

”Olemme olleet todella tyytyväisiä eskariin. Teette monipuolisesti asioita ja erilaisia retkiä, lapsilla on turvallinen olo, hyvät kaverisuhteet ja he viihtyvät. Jatkakaa samaan malliin!”

”Teette niin hyvää ja arvokasta työtä kun pidätte pikkuisistamme huolta päivisin.”

Varhaiskasvatuksen palvelukentässä tapahtuu muutoksia kesällä 2023, kun Metsämajan päiväkodin sekä esiopetusryhmä Oasenin toiminta päättyy, ja uusi Tammikummun päiväkoti avautuu. Lapsivalinnat syksyksi ovat hyvässä käynnissä, ja esimerkiksi Kielikylpypäiväkodin sekä yksityisten Lyan- ja Grytet- yksiköiden paikat alkavat olla syksyksi täynnä.

Uutena palvelumuotona on tarkoitus elokuussa 2023 käynnistää varhaiskasvatuksen kerhotoiminta, josta enemmän tietoa toisaalla tässä numerossa. Perheitä, joilla varhaiskasvatuksen aloittaminen on ajankohtaista, varten kunnassa on varhaiskasvatuksen palveluohjaaja, joka auttaa perheitä varhaiskasvatukseen liittyvissä pohdinnoissa.

ANNIKA HIITOLA

VARHAISKASVATUSPÄÄLLIKKÖ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *