| URHEILU - IDROTT

Äntligen handbollsguld till Grankulla

Efter 14 långa år plockade GrIFK Handboll Damer guldet hem till Granigrottan med passion, samarbete, målmedvetenhet och lite jävlar anamma. Lyckan var påtaglig när guldkonfettin regnade ner över de gröna spelskjortorna.

Tre vinster krävdes för guld och när GrIFK vann första mötet mot Dicken i Britas med 24–23 var förväntningarna höga. Också andra mötet hemma i Granigrottan slutade i vinst för GrIFK med 27–22. Tredje gången gillt och Granidamerna kunde ha tagit hem guld i Britas, men där var Dicken starkare med 27–18.

Desto sötare smakade segern när GrIFK efter halvtid i den fjärde finalen pressade på ordentligt och knappade in på underläget, mål efter mål, tills summern ljöd och måltavlan visade 23–22. Den till bristningsgränsen fyllda hemmaläktaren bågnade av jublet, spelarna var yra av lycka och efter medaljutdelningen fylldes golvet av alla som ville gratulera de färska finska mästarna.

”Det var viljan som avgjorde”

Granidamerna har under hela säsongen gått hårt ut och meddelat att siktet är inställt på guld.

– Vårt mål var att vinna guld. Vi har visat att med hårt jobb kommer belöningen. I den sista finalmatchen hemma var det vår hårdare vilja som avgjorde att guldet hamnade hos oss, säger lagets tränare Pava Johanson.

Också lagets kapten Johanna Hilli är nöjd.

– Det var en helt otrolig match, som vi avgjorde på de sista minutrarna. Nu smakar guldet ännu bättre efter en lång säsong.

”Viktigt med entusiastisk hemmapublik”

Under de sista finalmatcherna blev det tydligt hur viktig publiken, som man brukar kalla den åttonde spelaren, är för laget. Under hemmamatcherna i Grottan brukar ett par hundra personer följa med Granidamernas matcher.

Corinna Jensen och Johanna Hilli med pokalen.

Stämningen i Granigrottan under andra finalmatchen, som sågs av 480 personer, var fantastisk. Den kulminerade i fjärde finalen, där 528 personer trängdes på läktarna, de flesta klädda i grönt och vitt.

– Engagemanget runt slutspelen har varit otroligt. Det är så häftigt att se alla grönklädda i publiken, de ger det där lilla extra, säger Johanna Hilli.

Också trummor och trumpeter, det högljudda hejandet, ljud- och ljusshowen, inlöpet och konfettiregnet bidrog till feststämningen.

”Målet är att stå kvar på högsta pallen”

Lagets formkurva har varit stark. Säsongerna 2013-2014 och 2014-2015 hade GrIFK Damer inget lag i FM-serien. För två år sedan blev det brons, förra säsongen silver och i år guld.

– Vårt mål nästa år är förstås att stå kvar på högsta pallen, säger Pava Johanson. Också GrIFK:s herrlag spelade bra i år, de vann FM-brons.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *