| URHEILU - IDROTT

Vihdoin käsipallokultaa Kauniaisiin

Neljäntoista vuoden pitkän odotuksen jälkeen toi GrIFK:n naisten joukkue kultamitalit kotiin Kauniaisten luolaan. Tähän tarvittiin intohimoa, yhteistyötä, tavoitteellisuutta ja lisäksi sisua. Myös onni oli tärkeässä asemassa, kun kultakonfettisade peitti vihreät pelipaidat.

Mestaruuteen tarvittiin kolme voittoa finaalisarjassa. Kun GrIFK voitti ensimmäisen kohtaamisen Dickeniä vastaan Pirkkolassa 24–23, olivat odotukset jo korkealla. Myös toinen ottelu Kauniaisten luolassa päättyi Granin voittoon 27–22. Kolmas kerta toden sanoo, ja Grani olisi voinut ratkaista kullan itselleen jo Pirkkolassa. Siellä voima oli kuitenkin Dickenillä ja he olivat ottelussa vahvempia maalein 27–18.

Sitä makeammalta voitto maistui, kun GrIFK neljännen finaalipelin tauon jälkeen oli painostanut kunnolla. Se oli kuronut eroa kiinni maali maalin jälkeen, kunnes summeri soi ja tulostaululla olivat numerot 23–22.

Kotikatsomo oli täpötäynnä ja murtumispisteessä juhlatunnelman voimasta ja hurmiosta innostuneina. Palkintojenjaon jälkeen kenttä täyttyi kaikista onnittelijoista, jotka halusivat onnitella tuoreita Suomen mestareita.

”Tahto ratkaisi”

Granin naisjoukkue oli koko kauden pelannut vahvasti ja pelaajat olivat kertoneet, että tavoitteena on kulta.

– Tavoitteena oli voittaa kultaa. Olimme osoittaneet, että kova työ palkitaan. Viimeisessä finaaliottelussa kotihallissa meidän kovempi tahtomme ratkaisi, että kulta ohjautui meille, arvioi joukkueen valmentaja Pava Johanson.

Myös joukkueen kapteeni Johanna Hilli oli tyytyväinen.

– Ottelu oli uskomaton, ja ratkaisu vielä syntyi viimeisillä minuuteilla. Nyt kulta maistuu vielä paremmalta pitkän kauden jälkeen.

”Innokas kotiyleisö oli tärkeä”

Viimeisissä finaalipeleissä kävi selvästi ilmi yleisön merkitys ja tärkeys joukkueelle. Yleisöä kutsutaan usein kahdeksanneksi pelaajaksi. Granin naisten kotiotteluita seuraa yleensä noin parisataa ihmistä paikan päällä.

Corinna Jensen ja Johanna Hilli pokaalin kanssa.

Tunnelma Luolassa toisessa finaalipelissä, jonka näki 480 ihmistä, oli fantastinen. Pelit kulminoituivat juuri neljännessä finaalissa, jossa lehtereille änkesi 528 ihmistä, joista suuri osa oli pukeutunut valkoiseen ja vihreään.

– Tunnelma loppupeleissä oli uskomaton. Oli hienoa nähdä kaikki vihreisiin pukeutuneet yleisössä. Siitä saa sen pienen lisän, Johanna Hilli sanoi.

Myös rummut ja trumpetit, kovaääninen kannustaminen, ääni- ja valoshow, kentälle juoksu ja konfettien heittäminen lisäsi juhlatunnelmaa.

“Tavoitteena on nousta uudelleen korkeimmalle palkintopallille”

Joukkueen kuntokäyrä on ollut vahva. Kausina 2013-2014 ja 2014–2015 Granin naisilla ei ollut joukkuetta SM-sarjassa. Kaksi vuotta sitten tuli pronssia, viime kaudella hopeaa, ja nyt kultaa. –

Ensi kaudella tavoitteenamme on tietenkin nousta jälleen palkintopallin korkeimmalle kohdalle, sanoo Pava Johanson.

Myös GrIFK:n miesten joukkue pelasi hyvin tänä vuonna ja saavutti SM-pronssia.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *