| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Granidagen bjuder på program hela dagen

Granidagen ordnas den 25.5 på torget. Hur ser pro- grammet ut för dagen i år? Vad utlovas, stadens informatör Markus Jahnsson som ingår i arrangörsstaben?

– Vi kommer att ha traditionella inslag med musik, dansupp- visningar, föreningar, marknadsvimmel, tivoli mm. Därtill är ju FBK på plats med sina brandbilar och i Thurmansparken blir det skejttävling. Grani Big band är med igen och vi har också t.ex. Raka Bananer och Bubbeli på scenen. Några kvällskonserter har gjort comeback i programmet, Kammarkören upp- träder i Nya Paviljongen kl. 19 och Jussi Syren & The Ground- breakers i Grankulla kyrka kl. 19.30.

Vad händer på eftermiddagen och när inleds kvällsprogrammet?

– Öppningen är kl. 17, men innan det har t.ex. käpphästverkstaden och tivolit öppnat och skejtparken förstås.

Nytt är att program ordnas redan från tidig morgon då Mimmit (på bilden) uppträder för de minsta. Varför har man valt att starta redan på morgonen?

– Det är en bra tid för barn i dagisålder, och varför inte för lite äldre också. Då vi ändå bygger upp en stor produktion i centrum redan dagen innan så har vi möjlighet att på morgonen bjuda alla barnen i Grani på en morgonkonsert.

Granidagen verkar bli större och större. Kommer evenemanget att växa ytterligare i framtiden?

– Hmm.. Vi får väl se de kommande åren. Det finns ju plats att utvidga i Thurmansparken förstås. Men nu koncentrerar vi oss på centrum och torget.

Hur många föreningar och företag är med och presenterar sig i år. Är det fler än tidigare?

– Ungefär samma mängd deltar från år till år. Vi kommer att ha ett femtiotal marknadsbord med föreningar, privatpersoner och företag mm.

Vad skulle du säga till en person som aldrig besökt Granidagen för att få hen att delta i evenemanget i år?

– Kom med, gå runt och kolla in vad som allt står till buds, tala med glada människor och upplev en genuin gemenskap och Granianda.

Granidagen ordnas av staden tillsammans med Grankulla Företagare, Köpcentrum Grani och en lokal evenemangsaktör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *