| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Granidagen lockade återigen stadsborna till torget

Granidagen har helt klart en speciell plats i Grankullabornas hjärtan. På torsdagskvällen fanns mycket folk på plats på torget för att följa med musik, shower, cirkus och inte minst för att träffa vänner. 

Eftermiddagens regn förbyttes till solsken på kvällen och vädret var därmed återigen på arrangörernas och festfolkets sida när det var dags för invigning klockan fem. För det korta öppningsanförandet stod stadens informatör Markus Jahnsson och stadsstyrelsens medlem Fredrik Waselius.

– Granidagen är ett fint exempel på all den gemenskap som finns i staden, konstaterade Waselius varefter herrarna förkunnade dagen öppnad. 

Årets program innehöll traditionella inslag som musik, dansföreställningar, föreningar, marknadsstämning med mera. Naturligtvis fanns också FBK (Frivilliga Brandkåren) på plats med sina brandbilar och det ordnades en skateboardtävling i Thurmanparken.

På plats fanns också GrIFK:s handbollsdamer som kunde visa upp sina färska guldmedaljer inför en jublande publik. 

Dessutom delades pris ut till deltagare i en företagsmässa som ordnats vid Kasasvuori-skolan. Grankulla Företagares stipendium gick till  Seela Veijola från nionde klassen vid Kasavuoren koulu.

På scenerna uppträdde bland andra Grani Big Band, Raka Bananer och Bubbeli. Det hölls även kvällskonserter på andra platser. Kammarkören uppträdde i Nya Paviljongen och Jussi Syren & The Groundbreakers i Grankulla kyrka.

En nyhet var att programmet inleddes tidigt på morgonen med Mimmit som uppträdde. Käpphästverkstaden och tivolit var öppna redan under dagen.

Arrangörerna hade cirka femtio marknadsbord till sitt förfogande för föreningar, privatpersoner och företag som presenterade sin verksamhet och sina produkter.

Granidagen arrangerades i samarbete mellan staden, Grankulla Företagare, köpcentret Grani och en lokal evenemangsarrangör.

Se bilder nedan:

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *