| YLEINEN - ALLMÄN

GraniWorks työllistää nuoria tänäkin kesänä

GraniWorks tarjoaa kesätöitä Kauniaisten lukion nuorille toista kesää putkeen. Työt voi vaihdella nurmikonleikkuusta pakettien pakkaamiseen. Töitä voi tilata niin yksityiset kuin myös yritykset.

GraniWorks on Kauniaisten lukion opiskelijoiden ylläpitämä yritys, joka välittää kesätöitä ja muita töitä lukion opiskelijoille. Töitä voi tilata kuka tahansa ja nuoret suorittavat työtehtävät. Yritys tekee myös töitä kaupungille. Yritystä pyörittää ympäri vuoden noin kuuden hengen tiimi.

Tänä kesänä jatkuu taas menestyksekäs kesätyöprojekti, josta tuli viime kesänä yrityksen historian suurin liikevaihto.

– Jos et itse jaksa leikata nurmikkoa tai kastella kukkia tai haluat muuten työllistää nuoria voit tilata apua meiltä. Tämä on monelle todella helppo tapa saada työkokemusta ja siitä on todella paljon hyötyä, että saa työkokemusta nykypäivänä. Sitä on vaikea saada. Monet ovat kommentoineet, että he ovat saaneet ensimmäisen työkokemuksen meiltä. Sitten on paljon helpompi päästä jatkamaan töitä muualla, kun saa CV:hen työkokemusta. Meidän kautta on helppo työllistyä, kuvailee GraniWorksin johtaja Johannes Karilainen yrityksen pääviestiä.

Myös GraniWorks tarjoaa nuorille kesätyötä. GraniWorksin johtaja Johannes Karilainen (vas.) ja Eetu Koskinen työllistävät lukion opiskelijoita välittämällä erilaisia asiakkaiden pyytämiä työtehtäviä opiskelijoille.

Suurin osa työntekijöiden palkasta maksetaan Johannes Karilaisen ja Eetu Koskisen mukaan kesäseteleiden kautta ja näin GraniWorksin palkkakulujen osuus vähenee merkittävästi. Yksittäisten ihmisten lisäksi GraniWorks välittää töitä yrityksille. GraniWorksin avulla yritys välttyy työhaastatteluilta ja työsopimuksilta, koska GraniWorks tekee sen yrityksen puolesta. Täten GraniWorks tarjoaa nopeasti työntekijöitä lyhyelle aikavälille.

– Meillä oli viime vuonna pakkausalan yritys, missä ne palkkasi lyhyellä varoitusajalla työntekijöitä pakkaamaan härkäpapuja, kertoo Johannes.

Yrityksiin lähentyminen ei ole välttämättä aina helppoa. Usein GraniWorks itse ottaa yhteyttä yrityksiin.

Viime vuonna Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin GraniWorksin toimintaan liittyen. Se toi toivottua näkyvyyttä.

– Edeltäjäni Tuomaksen puhelin soi koko ajan artikkelin julkaisua seuranneen päivän aikana.

Tälle kesälle GraniWorks ei ole vielä varmistanut yritysasiakkaita, mutta keskustelua on ollut jo joidenkin yritysten kanssa.

EERO HEDEMÄKI, TET-HARJOITTELIJA, KASAVUOREN YLÄASTEEN 8-LUOKKA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *