| YLEINEN - ALLMÄN

Inside/Outside the Box III utställd i stadens Galleri

Bildkonstnären Heidi von Wrights utställning Inside/Outside the Box III finns utställd under maj månad i stadens Galleri på biblioteket.

Under vernissagen som hölls den 3.5 samtalade konstnären med bibliotekets Maria Grundvall om kreativitet och skapande. Heidi von Wright berättade att bildkonsten följt henne sedan gymnasiet och att måla är det mest kravlösa sätt på vilket hon får utlopp för sin kreativitet.

Heidi von Wright är mest känd som poet, hon debuterade 2003 och hennes senaste diktsamling som kom ut 2020 nominerades till Nordiska Rådets pris 2021. Hon beskriver skrivandet som sin huvudsyssla, men hon är också nyutbildad artesanguldsmed och har för tillfället filmprojekt som hon arbetar med, så uttrycket varierar.

Mitt universum.

Utställningen Inside/Outside the Box III består av främst akvareller, några verk i akryl och oljepastell och Heidi berättar att hon inspireras av konstutställningar och under de senaste åren har hon inspirerats särskilt av Hilma af Klints utställning på Moderna museet 2022. I verket Mitt universum, som tog ett halvt år att färdigställa, anas den inspirationen.

Man kan ta del av utställningen då bibliotekets personal är på plats och galleriet är gratis att besöka, öppet för alla åldrar och tillgängligt för personer med funktionsnedsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *