| URHEILU - IDROTT

Jalkapallokausi jo alkanut – GrIFK positiivisena uuteen kauteen

GrIFK:n edustusjoukkueen valmistautuminen kuudenteen peräkkäiseen kauteensa jalkapallon miesten Kakkosessa on sujunut hyvin. Kapteeni Omar Kharyn mukaan joukkueen oma tavoite on hieman korkeammalla, mihin Granin yleisesti povataan sijoittuvan.

– Veikkaan että meitä ennakoidaan varmaan sarjan ylempään keskikastiin. Kakkosen dynamiikkaa on aina aika vaikea arvioida ennen kauden alkua, mutta kyllä minulla on vahva luotto, että me siellä kärkiviisikossa ollaan, Omar Khary toteaa.

Khary näkee joukkueen mahdollisuudet hyvinä. Talven harjoituskausi meni hyvin ja maltillisesti edelliskaudesta muuttunutta joukkuetta on päästy virittämään isommitta ongelmitta.

– Pitkä preseason on nyt takana. Ollaan hiottu joukkueen kanssa yhteispelaamista ja käyty läpi paljon taktisia asioita. Kiva päästä sitten kauden alkaessa toteuttamaan niitä käytännössä ja näkemään kuinka ollaan niitä onnistuttu yhdessä hiomaan. Aika luottavaisin mielin kauden alkuun lähdetään.

– Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja vähän kokeneempia pelaajia, sekä sellaisia, joilla ei vielä kakkosesta ole kokemusta. Kiva nähdä miten tällä kombolla kausi lähtee käyntiin, 28-vuotias keskikenttäpelaaja sanoo.

Viime vuotta vahvempi joukkue

Joukkueen valmentajana toista kautta toimiva Jens Mattfolk odottaa joukkueensa pystyvän viimevuotista parempaan alkuun.

– Meidän viime kaudella alkanut prosessi jatkuu. Eihän se ole koskaan valmis, mutta nyt olemme paljon valmiimpia kuin vuosi sitten. Joukkue on nyt vahvempi, kaikki pelaajat ovat terveitä ja leveys on mielestäni hyvä. Meillä on oikeasti lähes joka pelipaikalle kaksi hyvää pelaajaa ja itseluottamus on tällä hetkellä korkea, Mattfolk sanoo.

Khary analysoi viime kaudella kuudenneksi sijoittuneen GrIFK:n sijoituksen olleen perin kaksijakoisesti menneiden suoritusten summa.

– Meillä oli hyviä pelirupeamia missä voitettiin monta matsia putkeen, mutta sitten siinä tuli muutama ohipeli, joista olisi pitänyt pisteet ottaa, jonka kautta oltaisiin oltu korkeammalla sarjasijoituksessa.

Harjoituskauden otteluissa GrIFK on pelannut hyvin, mutta Khary kertoo niiden jääneen tuloksellisesti hieman vajaiksi.

– Aika paljon pelattu vähämaalisia tasapelejä, viimeisimpänä PKKU:ta vastaan 0-0. Siinäkin meillä oli tosi paljon paikkoja mutta ei vaan saatu palloa sisään. Ehkä se on se mihin meidän kaudella täytyy keskittyä, että saadaan paikoista sisään. Maalinteko vähän takkuillut, mutta siellä on muutama hyvä nuori pelaaja, joilta odotetaan nousujohteista kautta ja toivottavasti maalejakin sitten tulee.

Maalinteko on myös Mattfolkin mahdollisista huolenaiheista se suurin.

– Jos vertaa tämän kauden rosteria aiempaan, niin Matias Sorvalin 10 maalia lähti SalPaan, eikä myöskään Petter Meyer ja Matias Pyysalo ole enää mukana. Vaikka Pyysalo ei itse tehnyt maaleja niin hän oli iso osa hyökkäyspeliämme. Nyt toisten pelaajien täytyy ottaa vastuuta maalinteosta. Toivon että meillä kauden mittaan nousee maalintekijöitä, ainakin pelitapamme kautta maalipaikkoja pitäisi tulla jokaiselle pelaajalle.

Aggressiivista puolustuspeliä ja prässiä

GrIFK tavoittelee Mattfolkin pelisuunnitelman mukaisesti pitämään palloa ja määräämään pelin tempoa. Omalla kenttäpuoliskolla vastustajalta halutaan viedä tila pois.

– Haluamme pelata pallonhallintajalkapalloa ja prässätä vastustajaa korkealta. Pyrimme siihen, että pallo on meillä vastustajaa enemmän. Se ei tarkoita vain lyhytsyöttöpeliä, vaan meillä on hyvät ominaisuudet olla myös suoraviivaisia.

Omar Khary.

Khary komppaa omassa lauseessaan valmentajaa:

– Aiomme olla tosi aggressiivisia puolustussuuntaan, prässätä aktiivisesti ja sitä kautta halutaan myös vastustajan puolelle. Samalla halutaan myös pitää palloa paljon ja määrittää pelin tempoa. Ehkä se on se meidän filosofia, millä lähdetään kauteen.

Kovimmat kilpakumppanit Khary veikkaa löytyvän läheltä.

– Honka Akatemia on aina ollut kova, ja villinä hevosena ehkä EPS, joka pelasi aika vakuuttavan preseasonin. Vaikea arvioida miten kausi heillä lähtee. En ehkä lähtisi kuitenkaan povaamaan EPS:ää voittajaksi, mutta se voi olla hyvä musta hevonen ja yllättää positiivisesti.

– Myös Tampereen jengit on aina kovia, siellä on paljon hyviä pelaajia, joilla on pitkä kokemus Kakkosesta, sillä yleensä pärjää aika hyvin.

Sarjajärjestelmän uudistus kutistaa nykyisen sarjatason

Jalkapallon Kakkonen pelataan viimeistä kertaa nykyisellä sarjajärjestelmällä. Ensi kaudeksi luvassa on uudistuksia, jotka aiheuttavat muutoksia Veikkausliigan alapuolisiin sarjatasoihin. Uudistusten myötä kokonaisjoukkuemäärä pääsarjoissa kasvaa neljällä, 64:ään. 12:n joukkueen Ykkösestä tulee kymmenen joukkueen Ykkösliiga, ja sen alle muodostetaan 12:n joukkueen Ykkönen. Näiden alapuolella pelattavan Kakkosen joukkuemäärä vähenee kussakin kolmessa lohkossa kahdella.

– Muutokset ei vaikuta meidän pelaamiseen, mutta me haluamme ehdottomasti pelata jatkossakin niin korkealla tasolla kuin mahdollista. Meillä on eteenpäin pyrkiviä nuoria pelaajia, joille halutaan antaa tilaisuus saavuttaa mahdollisimman korkea taso.

Kotiyleisön tuki merkitsee joukkueelle paljon

Omar Khary toivoo joukkueen kannattajien saapuvan kesän mittelöihin sankoin joukoin kannustamaan ja viihtymään peleissä. Erityisesti juniorifutaajien kannattaa tulla seuraamaan otteluita.

– Kotiyleisön edessä kukaan ei halua hävitä. Yleisön tuki luo tunnelmaa ja antaa yhden vaihteen lisää joukkueelle, ja sen luoma positiivinen tunnelma suuremmassa mittakaavassa ehkä myös innostaa Granin nuoria futarin alkuja treenaamaan entistä kovempaa, ja näin synnyttää uusia huippulupauksia.

Kotiottelut Kakkosessa

La/lö 13.5. klo 16:00 GrIFK – Ilves/2

Su/sö 28.5. klo 18:00 GrIFK – PIF

Su/sö 11.6. klo 18:00 GrIFK – FC Honka/Akatemia

Su/sö 2.7. klo 18:00 GrIFK – Atlantis FC

Su/sö 16.7. klo 18:00 GrIFK – FC Jazz

Su/sö 23.7. klo 18:00 GrIFK – EPS

Su/sö 13.8. klo 18:00 GrIFK – P-Iirot

Su 27.8. klo 18:00 GrIFK – SexyPöxyt

La/lö 9.9. klo 14:00 GrIFK – Ilves-Kissat

Su/sö 24.9. klo 16:00 GrIFK – Tampere United

Su/sö 1.10. klo 16:00 GrIFK – HJS

Ennen ottelua junioreiden kauden päättäjäiset.

Omar Kharyn neljä hyvää syytä tulla katsomaan pelejä:

  • Viihdyttävää jalkapalloa.
  • Kauniaisten kaunein stadion.
  • Paljon lupaavia nuoria paikallisia pelaajia, joiden uraa on hyvä lähteä seuraamaan ja tukemaan ihan alkumetreiltä.
  • Hyvä fiilis kentällä ja hyvät tarjoilut kentän laitamilla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *