| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Nyt on yo-kirjoitukset ohi ja Joel ja Paulus siirtyvät pihatöihin

Tarvitsetko apua pihatöissä, vai pitääkö kivetykset uusia tai aitaa maalata? Silloin Joel Ojala ja Paulus Pitkäkangas ovat valmiita auttamaan. Heidän yrityksensä Ahkera Huolto Oy on jo toiminut parin vuoden aikana toiminimen alla ja nykyään yhtiönä. Palkkalistalla on kymmeniä nuoria.

–  Meidän yrityksen tarkoituksena on saada työllistettyä mahdollisimman monia nuoria Kauniaisten ja Espoon alueelta, toimitusjohtaja Joel Ojala sanoo.

Pojat ovet tämän kevään ylioppilaita, Joel Kauniaisten lukiosta ja toinen omistaja Paulus Pitkäkangas Viherlaaksosta. Idean ryhtyä yrittäjiksi he saivat kun huomasivat ettei suurimmalla osalla nuorista ole mahdollisuutta käydä töissä koulun ohella, joten he päättivät tarjota mahdollisuuden tehdä helppoja pihatöitä keikkatyönä.

– Tarjoamme laidasta laitaan erilaisia pihatöitä, kuten nurmikon leikkuuta, lumitöitä, haravointia ja pensaiden leikkuuta. Tämän lisäksi teemme pihanrakennusprojekteja, kuten pihakivetyksiä, maalauksia ja erilaisia viherrakennusprojekteja, Paulus sanoo.

Heillä on noin 10-15 työntekijää riippuen kaudesta. Pauluksen mukaan on yllättävän helppoa löytää työntekijöitä, mm. kaveripiiristä. Osa tekee paljon töitä ja osa harvemmin keikkatyylisesti. Palkkaus pienemmissä töissä toimii tuntiperusteisesti, mutta suuremmissa projekteissa tarjotaan myös urakkapalkkaa.

Koulutyö ei ole Paulus Pitkäkankaan (oik.) ja Joel Ojalan mukaan kärsinyt yrittäjyydestä. Nyt he voivat keskittyä sataprosenttisesti työhön kunnes armeija kutsuu tammikuussa. Vapaa-aikana molemmat harrastavat intohimoisesti perhokalastusta ja metsästystä.

Viime vuonna yrityksen liikevaihto oli noin 50 000 euroa, mutta tämä vuonna liikevaihdon odotetaan kasvavan reilusti. Osa projekteista ovat haastavia, mutta tekemällä oppii, he toteavat.

– Ei esimerkiksi kivetystyöt ole vaikeita, mutta pitää olla hemmetin tarkka, Joel sanoo.

Palaute on pääosin ollut hyvää. Alussa tehtiin työtä Granissa ja Laksolahdessa, mutta nyt asiakkaita löytyy koko pääkaupunkiseudulta. Suurin osa asiakkaista ovat iältään 50-60 -vuotiaita.

Miten olette erottuneet kilpailijoistanne?

– Meillä on ollut aina kilpailukykyiset hinnat sekä nuoret työntekijät. Uskomme, että yksi tärkeimmistä asioista on se, että palkkaamme nuoria opiskelijoita ja tätä kautta pyrimme tutustuttamaan samalla mahdollisimman monta nuorta työelämään, he toteavat.

Asiakkaiden määrä riippuu hyvin paljon vuodenajasta.

– Talvi on usein vähän hiljaisempi, mutta kevät- ja kesäaikaan asiakkaita on todella paljon, Paulus sanoo.

Oppinut paljon yritystoiminnasta

Yrityksen perustamisessa he ovat kohdanneet myös haasteita.

– Yritystä perustettaessa on tietysti alussa paljonkin haasteita. Meistä kummallakaan ei ollut aiempaa yrittäjätaustaa, joten uusia asioita tuli kerralla paljon ja näiden hallitseminen samanaikaisesti oli ajoittain haastavaa, Joel kertoo.

Mitä oppeja olette saaneet tähän mennessä yritystoiminnasta?

– Hyvin paljon erilaisia oppeja. Yksi tärkeimmistä on varmastikin kommunikointi asiakkaiden kanssa, joka on kehittynyt huimasti matkan varrella. Myös asioiden ja töiden organisointi on kehittynyt paljon, hän sanoo.

Tammikuussa armeija kutsuu. Paulus menee Upinniemeen ja Joel Santahaminaan, mutta yritys pyörii myös silloin ja tulevaisuudessakin vaikka haaveina on opiskelut esimerkiksi Aaalto-yliopistossa.

Mitä tavoitteita teillä on yritykselle?

– Tavoitteena on kasvattaa toimintaa niin paljon kuin mahdollista ja samalla tarjota mahdollisimman monelle nuorelle töitä reilulla korvauksella, he toteavat.

Minkä neuvon antaisitte muille nuorille, jotka harkitsevat oman yrityksen perustamista?

– Kannattaa lähteä kokeilemaan, jos idea löytyy. Alussa on varmasti vaikeaa, mutta tekemällä oppii!

Yrityksen nettisivuilta löytyy lisää infoa toiminnasta: https://ahkerakiinteistonhoito.fi/

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *