| KAUPUNKI - STADEN

Ehdotus: Suomenkielinen koulukeskus nykyisen uimahallin alueelle

Yhdyskuntavaliokunta ja suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta käsittelevät ensi viikolla ehdotusta, jonka mukaan suomenkielinen koulukeskus sijoitetaan nykyisen uimahallin alueelle. Toinen esillä ollut vaihtoehto oli Saharan kenttä. 

 

 

Pedagogisen ja toiminnallisuuden näkökulmasta ehdotetaan esiopetuksen ja vuosiluokkien 1-9 yhtenäiskoulua, jonne tulisi yli tuhat suomenkielistä oppilasta. Sivistystoimen arvion mukaan yhtenäiskoulun oppilasmäärä vuonna 2040 olisi 1 070 – 1 150 oppilasta.

Uuden yhtenäiskoulun kustannusarvio olisi näillä arvioilla 64,2 – 69 miljoonaa euroa.

– Tämän lisäksi on välttämätöntä remontoida Kasavuoren koulukeskusta, mutta laajentamisen tarve poistuisi, todetaan ehdotuksessa.

Jos yläkoulu siirtyisi pois Kasavuoresta ei siis uutta A-siipeä tarvitse rakentaa. A-siipi voitaisiin purkaa (900m2) ja vain osa vuonna 1966 rakennetusta osasta (2 200m2) peruskorjattaisiin tai korvattaisiin uudisrakentamisella. Kustannusarvio laajuuden perusteella on noin 8 – 10 miljoonaa euroa. 

Kouluinvestointien keskustelutilaisuudessa 15.5. kaupungin luottamushenkilöille pyydettiin lisäksi tarkastelemaan uuden uimahallin sijoittamista uuden koulun yhteyteen. Ehdotuksessa todetaan, että asiaa harkittaessa on huomioitava, että uimahalli ei sisälly alkuperäiseen hankevalmisteluun, käyttäjien tarveselvitykseen eikä kaavoitustarkasteluun. 

– Mikäli uimahallin rakentaminen päätettäisiin yhdistää uuden koulun hankkeeseen, hidastaisi se kouluhankkeen käynnistämistä. Uuden uimahallin yhdistämisellä kouluhankkeeseen ei myöskään saavutettaisi merkittävää kustannusetua. Mikäli nykyinen uimahalli päätettäisiin purkaa ja rakentaa tilalle uusi uimahalli, ei uuden hallin tarvitsisi välttämättä sijaita entisellä paikallaan tai edes samalla tontilla. Tämä tulisi miettiä huolellisesti, sanotaan ehdotuksessa.  

Kaupungin tiedottaja Markus Jahnssonin mukaan ehdotusta on tarkoitus käsitellä eri foorumeissa kevään ja mahdollisesti syksyn aikana.

– Tämä on todella iso hanke Kauniaisten mittakaavassa ja asia tarvitsee perusteellisen läpikäynnin niin yhdyskuntavaliokunnassa kuin suomenkielisessä opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunnassa ennen kuin asia on valmis jatkokäsittelyyn kaupunginhallituksessa ja valtuustossa, hän toteaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *