| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

I dag rör Grani på sig!

Evenemanget Grani Rör på sig ordnas i dag torsdag vid centralidrottsplanen. Meningen är att samla alla Granibor och tillbringa tid tillsammans genom att idrotta, erbjuda möjlighet att testa på olika idrottsgrenar och framför allt ha roligt tillsammans.

Idrottstjänsterna ordnar i samarbete med andra aktörer den första upplagan av Grani rör på sig den 1.6. Fjolårets Grani 50–evenemang på Centralidrottsplanen var en testkörning inför det kommande evenemanget. 

I samband med det avgörs också traditionella Kurrerundan och oerhört populära Minikurre, där också barnen får uppleva glädjen med motion när de springer.

Dagen började klockan nio på morgonen med skyttelstafett för daghem och skolor.

Dagen började klockan nio på morgonen med skyttelstafett för daghem och skolor. Vid middagstid avgörs en petanqueturnering för seniorer i medborgarinstitutets regi. Klubbarna står för kvällsprogrammet.

– Det känns verkligen fantastiskt att kunna engagera människor i alla åldrar, från förskolebarn till pensionärer, under en enda dag. Detta har verkligen varit efterlängtat, säger idrottsplatschefen Tero Kuivalainen när vi möts på centralplanen.

Idrottsplatschefen Tero Kuivalainen.

Vid simhallen står Martina Westerlund från Granhults förskola med sin förskolegrupp. Loppen är avklarade och både hon och barnen är nöjda med dagen.

– Det här var jätteroligt. Vi hade ivriga barn. De ville inte alls sluta springa, säger Martina Westerlund som gärna återkommer nästa år.

Programmet har ordnats tillsammans med daghem, medborgarinstitutet och idrottsklubbarna.

Martina Westerlund med sin förskolegrupp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *