| YLEINEN - ALLMÄN

Kaupunki: Varhaiskasvatuksen palkat nousevat Kauniaisissa

Kaupunki on tehnyt päätökset työehtosopimuksiin sisältyvien paikallisten järjestelyerien kohdentamisesta. Palkankorotukset koskevat kokonaisuutena laajasti eri ammattiryhmiä, mutta kaupunki on päättänyt erityisesti kohdentaa korotuksia varhaiskasvatukseen ja mm. koulujen erityisopettajille.

Kauniaisissa varhaiskasvatuksen kohdennuksia on tehty muun muassa varhaiskasvatuksen opettajiin ja erityisopettajiin, kieli- ja kulttuuriopettajiin, sekä myös päiväkotiapulaisiin, perhepäivähoitajiin ja lastenhoitajiin.

Esimerkiksi varhaiskasvatuksen opettajan tehtäväkohtainen palkka on kesäkuusta alkaen 3075,24 € ja varhaiskasvatuksen erityisopettajan 3421,45 €. Lukiossa työskentelevän virassa olevan kelpoisen erityisopettajan palkka on 4230,86 € ja peruskoulussa vastaavan 3424,27 €. Tehtäväkohtaisen palkan päälle tulevat mahdolliset työkokemus ja vastaavat lisät.

Lähes kaikki julkisten työehtosopimusten piirissä oleva henkilöstö saa 467 € kertaerän kesäkuussa. Varhaiskasvatuksen henkilöstö saa tämän lisäksi 120 € ja opettajat 150 €.

– Haluamme Kauniaisissa erillisten rekrytointilisien, tai vastaavien, sijaan tarjota meidän varhaiskasvatuksen henkilöstöllemme kilpailukykyisen peruspalkan, poikkeuksellisen hyvän päiväkotien henkilöstömitoituksen ja hyvää johtamista. Tällä luomme erinomaisen pohjan henkilöstön pysyvyydelle, joka on sekä henkilöstön työhyvinvointia lisäävä tekijä että erittäin suureksi eduksi kauniaislaisille lapsille, kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo.

– Meillä varhaiskasvatukseen sekä yleisesti opettamiseen on haluttu panostaa, koska uskomme kasvatuksen ja opetuksen toimivan kaikkien lasten yhdenvertaisen toimijuuden mahdollistajana ja sillä myös pidetään Suomi jatkossakin kilpailukykyisenä maana, hän lisää.

Uudet korotetut palkat maksetaan ensimmäistä kertaa kesäkuun palkanmaksusta alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *