| KAUPUNKI - STADEN

Kaupunkiradan kustannuskatto ennallaan – kaupunki rakentaa liityntäpysäköintilaitoksen

Valtuusto hyväksyi maanantai-iltana Väyläviraston sekä Espoon ja Kauniaisten kaupunkien välisen sopimusmuutoksen, joka koskee sopimusta Espoon kaupunkiradan sekä siihen liittyvien erilliskohteiden rakentamissuunnittelua ja rakentamista.

Osapuolet ovat joutuneet tarkistamaan sopimuksen vallitsevan maailmantilanteen takia, joka on merkittävästi vaikuttanut rakentamisen kustannuksiin.

Kauniaisten kaupunginvaltuusto hyväksyi marraskuussa 2020 kaupunkirata-sopimuksen, mutta päätti kustannuskatosta, jonka mukaan kaupunki maksaa enintään 27,5 miljoonaa euroa hankkeesta. 

Muutos, joka nyt tehtiin koskee sopimusta Espoon kaupunkiradan sekä siihen liittyvien erilliskohteiden rakentamissuunnittelua ja rakentamista. Ehtona hyväksymiselle on, että Espoon kaupunki ja Väylävirasto hyväksyvät osaltaan saman sopimusmuutoksen.

Valtuusto päätti Kauniaisten liityntäpysäköintilaitoksen toteutuksen irrottamisesta omaksi urakakseen. Kauniaisten kaupungin osuus kaupunkiradasta olisi näin sama kuin valtuuston aiemmin on päättänyt, eli 27,5 miljoonaa euroa, mutta kustannus ei sisällä liityntäpysäköintilaitosta.

Valtuuston päätöksen mukaan liityntäpysäköintilaitos-kysymys olisi ajankohtainen aikaisintaan kuitenkin ratahankkeen töiden valmistuttua arviolta vuonna 2027.

Uuden koulukeskuksen rakentamista ei käsitelty valtuustossa viimeisessä kokouksessa ennen lomia, mutta valtuusto päätti kokouksessa myöntää lisämäärärahan 142 000 euroa Työväen Akatemian ja Odenwallin väistötiloista aiheutuviin kustannuksiin suomenkielisen opetustoimen käyttötalouteen vuodelle 2023. 

Valtuuston käsittelyyn koulukeskuksen odotetaan tulevan alkusyksystä. Kaupunginhallitus käsittelee kysymystä keskiviikkona. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *