| KAUPUNKI - STADEN

Koulukeskusehdotus ensi keskiviikkona kaupunginhallituksessa

Kaupunginhallitus käsittelee suomenkielisen koulukeskuksen rakentamista ylimääräisessä kokouksessa keskiviikkona. Ehdotuksena on, että suomenkielinen koulukeskus sijoitettaisiin nykyiselle uimahallialueelle. Esityslistan mukaan uutta koulurakennusta ei suunniteltaisi vuosiluokille 0-9.

Esityksen mukaan kaupunginhallitus päättää esittää valtuustolle periaatepäätöstä koskien investointihankkeen valmistelun lähtötietoja. Valmistelussa tulee huomioida mm. seuraavat seikat: 

Suomenkielisten opetuspalveluiden kokonaisuus suunnitellaan tarkastelemalla sijoittumista uuteen koulurakennukseen, Mäntymäen kouluun ja Kasavuoren koulukeskukseen. Nykyinen uimahalli on mahdollista purkaa, mutta uuden uimahallin sijoittaminen tulee esittää periaatetasolla.

Esityksessä sanotaan, että tarkastelussa huomioidaan myös kansalaisopiston tilatarpeet kuitenkin priorisoiden koulujen tarpeet ja kaupungin pitkän tähtäimen talous- ja investointisuunnitelma aikatauluineen.

Yhdyskuntavaliokunta päätti viime viikon kokouksessaan lähettää ehdotuksen, jonka mukaan suomenkielinen koulukeskus sijoitettaisiin nykyiselle uimahallialueelle, uudelleen valmisteltavaksi. Seuraavana päivänä suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta ehdotti, että kaupunginhallitus pyytää kaupunginvaltuustoa tekemään asiassa periaatepäätöksen.

Valiokunta päätti esittää kaupunginhallitukselle, että se esittää kaupunginvaltuustolle periaatepäätöksenä uuden suomenkielisen koulukeskuksen lähtötiedoiksi, että suomenkielinen koulukeskus sijoitetaan nykyisen uimahallin alueelle ja että koulukeskus suunnitellaan esiopetuksen ja perusopetuksen vuosiluokkien 1–6 kouluksi. 

Yhdyskuntavaliokunta ja suomenkielinen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunta toivoivat viime viikolla, että tehtäisiin periaatepäätös uudesta uimahallista samalle alueelle. Kasavuoren kiinteistöjen osalta valiokunnat haluavat, että rakennukset uudisrakennetaan, eli yläkoulu jäisi Kasavuoreen. 

Koulukeskusasian etenemisestä raportoidaan lisää elokuun koulunumerossa. 

Lue lisää: Esityslista

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *