| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Målet är att bli årligen återkommande

Grankullabon Antti Harsunen kläckte i fjol idén till en välgörenhetskonsert på torget i Grani. Nu när evenemanget ordnas igen är det enligt arrangörerna här för att stanna.

– Det har varit vårt mål hela tiden att det ska bli ett årligen återkommande evenemang, säger Stella Forsskåhl som ingår i arrangörsstaben med frivilliga som arbetar för GraniAid.

Förutom en grupp på ett tiotal frivilliga, som förresten gärna tar emot fler intresserade, hör Grani Närhjälp och Grankulla stad till arrangörerna.

I år, precis som i fjol, är det artister med lokal anknytning som äntrar scenen. Förutom Redrama uppträder t.ex. Nina Lindroos, Laura Airaksinen, Jannike Sandström, Granhultskören och unga musiker från musikinstitutet. Liksom ifjol bidrar också ukrainarna i staden med eget program under kvällen.

– Idrottsföreningar är också med för att skapa evenemang för alla åldrar. I år ger vi mera utrymmet åt den delen, säger Stella Forsskåhl.

De insamlade medlen går också i år till de ukrainska flyktingarna och till ungas välmående. I förra somras samlades 23 000 euro in under kvällen.

Vi fick jättebra feedback av Grankullaborna i fjol. Nu när Redrama uppträder hoppas vi på minst lika stor publik som då, säger Stella Forsskåhl (t.v). Stadens representant Taru Ikäheimonen deltar i en paneldebatt.

Det finns redan nu en del sponsor som medverkar, men arrangörerna tar gärna emot fler sponsorer och företag som t.ex. vill presentera sig under kvällen.

Nytt för i år är en paneldebatt och föreläsningar som ordnas med välmående som tema. I den deltar bl.a. Jarno Limnéll, fullmäktigeordförande inom välfärdsområdet och Kasavuori-skolans ungdomsarbetare Sakke Ahmed Nuur, som både deltar i panelen och föreläser om ungas välmående.

Även stadens välfärdskoordinator Taru Ikäheimonen är med och arrangerar.

– Idén med GraniAid är bra och något som staden gärna stöder. Vi hoppas att kriget i Ukraina är över nästa sommar och då vill vi gärna utvidga det här till en mångkulturell tillställning där även andra utsatta grupper som mår bra av både uppmärksamhet och synlighet kan delta, säger Taru Ikäheimonen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *