| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Tavoitteena on jokavuotinen tapahtuma

Kauniaislainen Antti Harsunen sai viime vuonna ajatuksen hyväntekeväisyyskonsertin järjestämisestä Granin torilla. Nyt kun tilaisuus järjestetään uudelleen, se on järjestäjien mukaan täällä jäädäkseen.

 

– Tavoitteenamme on ollut koko ajan, että tästä tulee jokavuotinen tapahtuma, sanoo Stella Forsskåhl, joka on mukana järjestelyissä, ja tekee työtä GraniAidin vapaaehtoisten joukossa.

Kymmenkunnan vapaaehtoisen lisäksi, he ottavat muuten mielellään mukaan lisää kiinnostuneita, järjestäjien joukossa on myös Granin Lähiavun väkeä ja Kauniaisten kaupunki.

Tänä vuonna valtaavat näyttämön viimevuotiseen tapaan taiteilijat, joilla on kytköksiä Kauniaisiin. Redraman ohella tilaisuudessa esiintyvät mm. Nina Lindroos, Laura Airaksinen, Jannike Sandström, Granhultin kuoro, sekä nuoret muusikot musiikkiopistosta. Viime vuotiseen tapaan kaupungissa olevat ukrainalaiset esiintyvät omalla ohjelmallaan illan aikana.

– Paikallinen urheiluväki on myös mukana luomassa ohjelmaa kaiken ikäisille. Tänä vuonna annamme enemmän tilaa myös sille osalle, sanoo Stella Forsskåhl.

Keräyksen anti menee paikallisten nuorten ja ukrainalaisten pakolaisten hyvinvoinnin edistämiseen. Viime kesänä keräys tuotti 23 000 euroa illan aikana.

Saimme erinomaisen palautteen kauniaislaisilta viime vuonna. Nyt kun Redrama esiintyy, toivomme paikalle vähintään yhtä suurta yleisömäärää kuin silloin, sanoo Stella Forsskåhl (vas.). Kaupungin edustaja Taru
Ikäheimonen osallistuu paneelikeskusteluun.

Sponsoreita on mukana jo jonkin verran, mutta järjestäjät ottavat mieluusti vastaan useampia tukijoita ja yrityksiä, jotka haluavat esimerkiksi esitellä omaa toimintaansa illan aikana. Viime vuoteen verrattuna uutuutena on kaksikielinen keskustelu- ja luentotilaisuus, jonka aiheena on hyvinvointi. Osanottajien joukossa on mm. Jarno Limnéll, hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja ja Kasavuoren nuorisoohjaaja Sakke Ahmed Nuur, joka tulee mukaan tapahtumaan paneliin ja luennoimaan nuorten hyvinvoinnista.

Mukana järjestämässä on myös kaupungin hyvinvointikoordinaattori Taru Ikäheimonen.

– GraniAidin idea on hyvä ja sellainen, jota kaupunki mielellään tukee. Toivomme, että sota Ukrainassa on ohi ensi kesänä, ja silloin haluamme laajentaa tämän monikulttuuriseksi tapahtumaksi, johon voivat ottaa osaa myös muut apua tarvitsevat ryhmät nuorten ja ukrainalaisten lisäksi tai sijaan, maailman tilanteen mukaan, Ikäheimonen sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *