| YLEINEN - ALLMÄN

Vaenerbergin suku kokoontuu Kauniaisissa

Yksi Kauniaisten väkirikkaimmista suvuista kohtaa suuren sukutapaamisen merkeissä lauantaina 29. heinäkuuta. Suku juhlii 115 vuotta Kauniaisissa ja 250 vuotta Suomessa.

Gunnar ja Julie Vaenerberg muuttivat kaupunkiin vuonna 1908. Nyt noin 140 heidän jälkeläisistään tapaa toisensa. Magnus Vaenerberg on yksi tapahtuman järjestäjistä.

– Tästä tulee tosi mukavaa, juhlimista suuren päivällisen merkeissä lauantaina, joka vielä on isänisänisänisän 174-vuotispäivä. Sunnuntaina jatkamme sukugolfin merkeissä. Samalla juhlimme tanskalaisen pikkuserkun 75-vuotispäiviä, hän kertoo.

Magnus Vaenerberg on yksi tapahtuman järjestäjistä. Suku on rakentanut seitsemän huvilaa Kauniaisiin. Tässä yksi niistä: Solstugan Kavallintiellä, jossa Kristoffer Aspelin perheineen nykyään asuu. Kristoffer on Henrik Vaenerbergin lapsenlapsi. Hän toi käsipallon Kauniaisiin ja perusti GrIFK:n käsipallojaoston 1971.

Magnuksen isänisän isä Gunnar ja hänen vaimonsa Julie (os. Nissen) rakensivat Villa Gunnarsbergin Maisterintielle Vallmogårdin viereen vuonna 1908. He saivat kaksi lasta, Gunvorin (Heinonen) ja Knutin.

– Näistä kahdesta lapsesta olemme kasvaneet noin 230 jälkeläisen joukoksi, joista lähes 50 vielä asuu Kauniaisissa. Joten uskon, että olemme suurin suku täällä, sanoo Magnus.

Sukulaisia löytyy muun muassa nimien Vaenerberg, Heinonen, Aspelin, Knuuttila, Koljonen ja Smeds joukosta. Eräässä vaiheessa 13 Vaenerberg-serkusta kävi samaan aikaan koulua Magnuksen isänäidin ja pidetyn ranskan opettajan Marcellen kanssa. Hänen nimellään jaetaan edelleen stipendi.

Parikymmentä serkusta tapaavat puolisoineen pari päivää ennen juhlia saaristossa. Lauantaina kaikki sukupolvet osallistuvat juhliin Kauniaisissa.

– Paikalla on väkeä Tanskasta, Ranskasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista, ja mistä meitä kaikkia löytyykään. Mutta sydämemme on Kauniaisissa. Olemme iloisia siitä, että edustamme noin 0,5 prosenttia väestöstä, Magnus sanoo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *