| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

GraniAid houkutteli jälleen ihmiset torille – Redrama tyytyväinen iltaansa

GraniAid teki sen taas! Hyväntekeväisyystapahtuma sai jälleen Granin asukkaat kerääntymään torille – alkuillan sateesta huolimatta – kuuntelemaan musiikkia ja keräämään varoja paikallisille nuorille sekä ukrainalaisille pakolaisille. 

GraniAID on perhetapahtuma, ja se näkyi myös torstaina Granin torilla, missä perheet kokoontuivat seuraamaan lavalla esitettävää ohjelmaa ja tapaamaan tuttuja. 

Tänäkin vuonna paikalliset nuoret ja ukrainalaiset pakolaiset ovat keräyksen kohteina. Kerätyt varat jaetaan paikallisen hyväntekeväisyysjärjestön Grani Lähiapu ry:n toimesta. 

Illan aikana lavalle nousi paikallisia, kansallisia ja jopa kansainvälisiä taiteilijoita. Laulu- ja ohjelmanumeron esittivät muun muassa Mimmit, Raka Bananer, Granhultskören, Jelly Dixx, Laura Airaksinen, Jannike Sandström & Niklas Rosström sekä Freddie Waselius. Myös kaupungin ukrainalaiset esiintyvät tapahtumassa, joka järjestettiin Ukrainan kansallispäivänä.

Redrama eli Lasse Mellberg, joka esiintyi tämän vuoden GraniAidissa viimeisenä. Matka vanhaan kotikaupunkiin ei sujunut täysin ilman draamaa. Illan aikana äkillisesti pysähtynyt junaliikenne Turun ja Karjaan välillä aiheutti hänelle ongelmia, ja hän joutui lopuksi hyppäämään taksiin ehtiäkseen ajoissa paikalle.

Illan suuri tähti oli Redrama eli Lasse Mellberg, joka astui lavalle viimeisenä ja sai heti yleisönsä mukaan. Artisti oli tyytyväinen vanhan kotikaupungin konsertin jälkeen.

– Oli aivan mahtavaa ja huomasin olevani todella hermostunut. Sitä on enemmän jännittänyt pienemmissä tilaisuuksissa, joissa tuntee ihmisiä kuin sellaisissa, joissa yleisö ei ole aiemmin tuttu, hän sanoi heti keikan jälkeen.

Oliko yleisössä paljon tuttuja kasvoja?

– Oli kyllä, ja myös sellaisia, jotka tulivat minulle yllätyksinä. Oli ehkä kymmenen ihmistä, joita en ollut nähnyt kahteenkymmeneen vuoteen, hän toteaa. 

Redrama pitää GraniAid-konseptia erittäin hyvänä. Hän tulee mielellään uudelleen, jos se vain sopii hänen aikatauluunsa.

– Mielelläni, jos minulla on mahdollisuus, hän sanoo.

Jannike Sandström ja Niklas Rosström esiintyivät myös illan aikana. Jannike toivoo, että GraniAidista tulee perinne kaupungissa. He kertoivat myös uutisen: Jannike on kutsuttu suureen San Remon laulufestivaaliin lokakuussa. Valinta tapahtui tuhansien muiden taiteilijoiden joukosta, jotka olivat lähettäneet kappaleita kilpailuun.
– Tulee olemaan jännittävää ja hauskaa, sanoo Jannike, tässä Lussan-koira sylissään.

Viihteen lisäksi yleisö sai nähdä myös paneelikeskustelun nuorten hyvinvoinnista lavalla. Paneelissa olivat mukana Virpi Sarasvuo, Sakarie “Sakke” Ahmed Nuur, Jarno Limnéll ja Taru Ikäheimonen. 

Lavaohjelman lisäksi oli muutakin ohjelmaa kaikenikäisille. Paikalliset urheiluseurat järjestivät ilmaisen todella suositun kierroksen, GraniAID Sporttirundin, lapsille, jossa he saivat kerätä leimoja ja saada palkinnon kokeiltuaan eri urheilulajeja. Myös VPK toi näytille aina yhtä jännittävät paloautot. 

Torilta löytyi jäätelöä, hattaraa, popcornia, makkaraa, churrosia, katukeittiötä ja muuta ohjelmaa. Myös torin ympärillä olevat ravintolat osallistuivat tapahtumaan omilla herkuillaan ja terasseillaan. 

Uutuutena tänä vuonna olivat luennot kaupungintalolla. Luentojen teemana oli hyvinvointi. Muun muassa Jarno Limnéll, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja, piti luennon illan aikana.

Ahmad Bagheri, 3,5 vuotta, Kauniaisista, oli yksi niistä innokkaista lapsista, jotka suorittivat sporttirundin ja keräsivät leimoja saadakseen palkintonsa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 25.8.

Kuvia tapahtumasta alla:

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *