| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

GraniAid lockade åter folket till torget – Redrama nöjd med sin kväll

GraniAid gjorde det igen! Välgörenhetsevenemanget lyckades än en gång – trots regnet i början av kvällen – få Graniborna att söka sig till torget för att lyssna på musik och samla in pengar till lokala ungdomar och de ukrainska flyktingarna. 

GraniAID är ett evenemang för hela familjen och det syntes också på torsdagen på torget i Grani där familjer samlades för att följa med programmet på scenen och träffa bekanta. 

Även i år är lokala ungdomar och ukrainska flyktingar målet för insamlingen. De erhållna medlen kommer att delas ut av den lokala välgörenhetsorganisationen Grani Närhjälp rf.

Under kvällen stod lokala, nationella och till och med internationella artister på scenen. De som uppträdde med sång och program under kvällen var bland annat Mimmit, Raka Bananer, Granhultskören, Jelly Dixx, Laura Airaksinen, Jannike Sandström & Niklas Rosström, Freddie Waselius. Även ukrainarna i staden uppträdde under evenemanget, som ordnades på Ukrainas nationaldag.

Redrama eller Lasse Mellberg, som uppträdde sist på årets GraniAid. Resan till den gamla hemstaden skedde inte helt utan dramatik. Tågtrafiken som plötsligt stoppades mellan Åbo och Karis på kvällen ställde till det och han blev till sist tvungen att hoppa in i en taxi för att hinna fram i tid.

Kvällens stora stjärna var Redrama eller Lasse Mellberg, som uppträdde sist och som genast fick publiken med sig. Artisten själv var nöjd efter konserten i sin gamla hemstad.

– Det kändes helt jättekiva och jag märkte att jag var jättenervös. Man blir mera nervös för sånt som är intimt och när man känner människor än när det är publik man inte träffat tidigare, sade han strax efter att ha stigit av scenen.

Det var många bekanta ansikten i publiken? 

– Det var det och sådana som förvånade mig också. Det var säkert tio sådana som jag inte sett på tjugo år, säger han.

Redrama tycker att GraniAid-konceptet är jättebra. Han kommer gärna igen om det bara passar in i hans kalender.

– Gärna om jag bara har möjlighet.

Jannike Sandström och Niklas Rosström hörde till dem som uppträdde under kvällen. Jannike hoppas att GraniAid ska bli en tradition i staden. De kunde också leverera en nyhet: Jannike har blivit inbjuden till den stora sångfestivalen i San Remo i oktober. Detta bland tusentals artister som har skickat in bidrag till festivalen.
– Det blir spännande och roligt, säger Jannike som här har hunden Lussan i famnen.

Utöver underhållning fick publiken också se en paneldiskussion om ungas välmående på scenen. I panelen deltog Virpi Sarasvuo, Sakarie “Sakke” Ahmed Nuur, Jarno Limnéll och Taru Ikäheimonen.

Förutom scenprogrammet fanns också annat program för alla åldrar. De lokala idrottsföreningarna ordnade en kostnadsfri och jättepopulär runda, GraniAID Sporttirundi, för barn, där de kunde samla stämplar och få ett pris efter att ha provat olika sportgrenar. Även FBK var på plats med de alltid lika spännande brandbilarna. 

På torget hittade man glass, sockervadd, popcorn, korv, churros, streetfood och annat program. Även restaurangerna runt torget deltog i tillställningen med sina egna delikatesser och terrasser. 

En ny programpunkt för i år var föreläsningar i stadshuset. Föreläsningarna hade välmående som tema. Bland annat Jarno Limnéll, ordförande för Västra Nylands välfärdsområdesfullmäktige, föreläste under kvällen.

Ahmad Bagheri, 3,5 år, från Grankulla hörde till dem som ivrigt tog sig igenom sportrundan för barn och samlade stämplar för att få sitt pris.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad 25.8.

Bilder från evenemanget nedan:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *