| KAUPUNKI - STADEN

Kolumni: Granimallin kerhot käynnistyvät taas syyskuussa

Kauniainen on panostanut isosti peruskouluikäisten lasten ja nuorten harrastustoimintaan myös tänä lukuvuonna Granimallin kautta.

Granimalli pohjautuu valtakunnalliseen Harrastamisen Suomen malli -hankkeeseen. Se tarjoaa lapsille ja nuorille mieluisia ja maksuttomia harrastusmahdollisuuksia koulupäivän yhteyteen. Toimintaa rahoittavat yhdessä Kauniaisten kaupunki sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Aloitin Granimallin koordinaattorina syyskuussa 2022 edellisen koordinaattorin Taru Ikäheimosen siirryttyä kaupungin uuteen hyvinvointikoordinaattorin tehtävään.

Lukuvuonna 2022–2023 Granimallin kerhoissa harrasti lähes kolmannes Kauniaisten peruskouluikäisistä lapsista ja nuorista. Nyt alkavalla harrastuskaudella tavoittelemme mukaan vielä enemmän lapsia ja nuoria. Granimallin harrastuskerhot pyörivät kaikilla ala- ja yläkouluilla sekä läheisissä harrastustiloissa kuten palloiluhallissa ja nuorisotalolla. Kerhovalikoima on muodostettu lasten ja nuorten eniten toivomista harrastuksista ja kohderyhmän palaute on toiminnan kehittämisessä erityisen tärkeää. Monipuolisen harrastustarjonnan ansiosta sopiva kerho voidaan tarjota monenlaisille harrastajille. Kerhovalikoimasta löytyy niin ruuanlaittoa, koodaamista kuin lasketteluakin.

Erityisesti toivomme, että Granimallista löytyy harrastus niille lapsille ja nuorille, joilla ei omaa harrastusta vielä ole. Granimallin kerhoissa ei tarvita aiempaa kokemusta, vaan mukaan voi tulla rohkeasti harjoittelemaan uusia taitoja ja viettämään aikaa harrastuskavereiden ja motivoivien ohjaajien kanssa.

Granimallin harrastustoiminta on tärkeä osa kaupungin lapsia ja nuoria koskevaa hyvinvointityötä, jossa keskeistä on yhteistyö muun muassa koulujen, nuorisotoimen, seurakunnan ja eri seurojen kanssa. Granimallin erityinen vahvuus on pienen kunnan tiiviit ja aktiiviset verkostot. Erityisesti koulunuorisotyöntekijät ovat tärkeä linkki koululaisten ja uusien harrastusten välillä. He voivat neuvoa perheitä harrastuksiin ilmoittautumisessa ja ihan kirjaimellisestikin auttaa oppilaan kerhoon vaikka kädestä pitäen.

Granimallin harrastuslukujärjestykset tulevat esille kaupungin kotisivuille ja jaetaan koteihin Wilman kautta sekä paperisena viikon 33 aikana. Ilmoittautumaan pääsee keskiviikosta 23.8. kello 8.00 lähtien ja kerhot käynnistyvät 4.9. alkaen.

Toivotamme koko sivistystoimen puolesta iloista harrastussyksyä ja hyvää alkavaa lukuvuotta!

MAIJA TIAINEN

GRANIMALLIN KOORDINAATTORI, SIVISTYSTOIMEN SUUNNITTELIJA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *