| YLEINEN - ALLMÄN

Targa-arena fick två nya uteplaner

Två nya grusplaner färdigställdes vid Targa-arena i juli. Det handlar om de första planerna i Finland med ytmaterialet Pavitex TOP Clay från Italien.

– Grunden utgörs av vattengenomsläpplig asfalt, ovanpå det en tunn matta och ovanpå det ett tunt lager äkta glidgrus. Det fungerar som en traditionell grusplan, men utan felstudsar och stort underhållsarbete. Planerna är i utmärkt skick genast efter att det regnat, säger Grani Tennis verksamhetsledare Kirsi Lassooy.

Hon konstaterar att planerna är idealiska för nordiska förhållanden.

– Strålkastare innebär att det går att spela långt in på hösten. Planerna angränsar till Paul Olssons park, så området är harmoniskt enligt feng shui, skrattar hon.

Paul Olssons park är ett skogslikt område som fått namnet efter trädgårdsarkitekten Paul Olsson. Parken är en del av Olssons gamla handelsträdgård och finns i Ymmersta på Esbosidan och ansluter till Thurmansparken.

Planerna öppnas officiellt torsdagen den 17 augusti kl. 18-19.30. Grankullas stadsdirektör Christoffer Masar inviger dem kl. 18. GT:s tränare Jan Tiilikainen instruerar under kvällen i hur det är spela på grusplan och juniorerna har möjlighet att spela minitennis. Evenemanget är för hela familjen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *