| KAUPUNKI - STADEN

Valtuusto antoi koulukeskukselle vihreää valoa: Aloituspäätös etenee nyt valiokuntakäsittelyyn

Suomenkielinen koulukeskus rakennetaan uimahallin tontille varhaiskasvatukselle ja luokille 1-6. Näin päätti kaupunginvaltuusto äänestyksen jälkeen kokouksessaan maanantai-iltana. 

Valtuutetut päättivät nyt avainasioista, jotka ovat lähtökohtia tuleville kouluinvestoinneille. Ensinnäkin päätettiin alueesta, minne uusi koulurakennus rakennetaan. Ja toisekseen mille vuosikursseille uusi koulu suunnitellaan ja rakennetaan.

Satu Mollgren (kok.), suomenkielisen opetus- ja varhaiskasvatusvaliokunnan puheenjohtaja, oli helpottunut päätöksen jälkeen.

– Tätä on odotettu. Nyt voidaan oikeasti sanoa meidän opettajille ja henkilökunnalle mitä tulee tapahtuman, eikä jatku tämä ikuinen, epätoivoinen epävarmuus, hän sanoi Kaunis Granille heti kokouksen jälkeen. 

Mollgren on saanut paljon palautetta kaupunkilaisilta ja varsikin sillon kun yhtenäiskoulu, eli koulukeskus esikoululle ja 1-9 luokille, nousi esiin keväällä. Viesti oli, että ei haluta yli tuhannen lapsen kouluja Kauniaisiin.

Kokoomuksen valtuustoryhmä seisoi yksimielisesti kaupunginhallituksen pohjaehdotuksen takana. Puolueen ryhmäpuheenvuorossa Mollgren totesi, että uuden alakoulun rakentaminen 0-6 -luokkalaisille on oppilaiden hyvinvoinnin huomioiva ja kokonaistaloudellinen ratkaisu.  

– Nostaessaan esiin Kasavuoren A-siiven, se huolehtii myös tämän rakennuksen akuuteista tarpeista. Kasavuoren A-siiven toteutusta pitäisikin nyt priorisoida, jotta yläkoululaiset ja lukiolaiset saavat terveet tilat. Meidän ryhmämme pitää myös tärkeänä, että uimahallin tulevaisuudelle löydetään kestävä ratkaisu, hän totesi.

RKP toi vastaehdotuksena saliin kaupunginjohtajan alkuperäisen ehdotuksen kaupunginhallitukselle. Puolue on rakentamisen kannalla, mutta olisi halunnut, että valtuusto olisi äänestänyt virkamiesten ehdotuksen puolesta. Äänestyksessä ehdotus kaatui äänin 15-20.

RKP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Fredrik Waselius totesi ryhmäpuheenvuorossa, että investointihankkeissa, joiden taloudellinen vaikutus kaupungille on näin valtava, olisi tärkeää nojautua hyvään virkamiesvalmisteluun. 

– Kun käsitellään Kauniaisten ylivoimaisesti suurinta investointia ikinä on itsestään selvää, että meidän tulee tarkastaa kaikki tavat hillitä kustannuksia, varsinkin kun emme enää saa verotuloja samalla tavalla kuin aikaisemmin. Näkisimme mielellämme millä tavalla esimerkiksi Mäntymäen koulun nykyistä rakennusta pystyisi hyödyntämään tulevaisuudessakin. Emme myöskään näe, että on järkevää panostaa Kasavuoren koulun huonokuntoisten rakennusten korjaamiseen tai korvaamiseen. Kustannukset näyttävät nyt nousevan niin valtaviksi ettemme oikeasti näe kaupunkimme kantokyvyn riittävän, hän totesi.

RKP nosti esille myös uimahallin ja valtuusto hyväksyi ryhmän ehdotuksesta lisäyksen jossa vaaditaan, että koulukeskuksen kaavoituksessa tulee ottaa huomioon myös tarve tontille uutta uimahallia varten, joka korvaa nykyisen uimahallin sen saavuttaessa teknisen käyttöikänsä.

 – Pidämme myös uimahallia erittäin tärkeänä. Jos ja kun se puretaan uuden koulun rakentamisen myötä edellytämme, että se korvataan uudella, Waselius sanoi.

Koulukeskus on iso investointi kaupungille. Kaupunginjohtaja Christoffer Masar on aikaisemmin kertonut Kaunis Granille, että uuden esikoulu- ja 1-6 -vuosiluokkien koulukeskuksen hinta, joka palvelee yli 700 lasta, liikkuu viimeisimmän arvion mukaan noin 40 miljoonan euron tuntumassa. Tämän päälle tulevat kulut Kasavuoren koulun niin kutsutun A-siiven purkamisesta ja uudisrakentamisesta. 

Kaupunginjohtaja kertoi kokouksessa, että koulukeskuksen kaavoituksen aloituspäätös on tulossa seuraavaan yhdyskuntavaliokunnan kokoukseen ja sieltä se etenee kaupunginhallitukselle.

Parhaassa tapauksessa uusi koulukeskus voi kaupungin mukaan olla valmis vuosikymmenen lopussa.

Päivitetty 29.8.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *