| YLEINEN - ALLMÄN

Ann-Marie leder gympa, kör taxi och säljer bostäder

Ann-Marie Nordström är en företagare med många järn i elden. Hon driver gymmet Liikuntastudio Hyvä Olo i simhallen i Grankulla och är också taxiföretagare. Och som om det inte skulle räcka: I höst räknar hon med att bli auktoriserad fastighetsförmedlare.

För den stora publiken är Ann-Marie Nordström kanske mest känd som parkgympa-ledare på gräsmattan vid simhallen. När hon år 2014 fick problem med ryggen märkte hon hur viktigt det är att hålla sig i skick och då utbildade hon sig först till personal trainer (PT) och grundade därefter sitt gymföretag 2016 som också ordnar den populära parkträningen på somrarna.

– Jag blev intresserad av motion och välmående när jag fick problem med ryggen. Att jag blev företagare berodde på att jag ville ha ett gym där människor kan känna att de blir bemötta på ett bra sätt och får en bra känsla. Jag vill att folk mår bra, säger hon.

Ann-Marie Nordström sitter i styrelsen för Grankulla företagare och har verkligen en bred erfarenhet av företag. Hon driver nämligen också sitt taxiföretag, Taxi Marie Oy, med en bil och två anställda. Själv kör hon taxin vid behov, ungefär ett par dagar i månaden.

– Pappa har varit taxiföretagare i 45 år och när han pensionerades frågade han om jag vill ta över, eftersom han märkte att jag brinner för företagande. Jag konstaterade: varför inte och så genomfördes generationsväxlingen år 2018 genom att jag köpte pappas aktie i Lähitaksi.

Ny bransch för ett år sedan

I höstas tog hon ytterligare ett steg vidare och började jobba inom fastighetsmäklarbranschen och det berodde helt och hållet på pandemin.

– Under pandemin reste inte folk och taxiverksamheten drabbades, simhallen stängde då och då och det krävdes avstånd på gymmet, så jag blev rädd! Jag tänkte att jag snart fyller femtio och jag måste ha en bakdörr. Jag är också utbildad flygvärdinna så jag tänkte att jag har två möjligheter, antingen att jobba som flygvärdinna eller att börja sälja bostäder.

Företagaren Ann-Marie Nordström jobbar
med olika branscher. Hon driver sitt gymföretag, sin taxifirma och siktar på en karriär också inom fastighetsbranschen.

Hon inledde därefter mäklarutbildningen vid institutet Rastor och blev i september klar med sin KiLAT-utbildning (Kiinteistöala-liiketoiminnan ammattitutkinto och jobbar nu för företaget Roof. Sin AFM-examen (auktoriserad fastighetsmäklare) väntas hon få i höst och efter det kan hon också öppna ett eget företag i branschen om hon så vill – och det är inte alls omöjligt.

– Här får man verkligen jobba med människor och man har en möjlighet att vara med när folk fattar ett av de största besluten i livet, att t.ex. sälja sitt hus. Jag älskar det, även om det nu varit väldigt struligt på fastighetsmarknaden. Jag blir nog länge kvar i den här branschen.

Vad gillar du mest, vilken bransch?

– Alla, skrattar Ann-Marie. Ann-Marie tycker hon kan balansera bra mellan olika uppdrag och jobb och familj. Hon har man och två barn på 18 och 8 år och hon påpekar vikten av att det också finns annat i livet än jobb.

– Jag kan ”schema upp” min vecka och blivit van med detta. Jag ska alltid ha en dag ledigt i veckan. Jag kan inte hålla på 24/7, säger hon.

Tre strategier för gymmet

Konkurrensen om gymbesökarna är stor i huvudstadsregionen. Ann-Marie har tre strategier för att lyckas.

– Det ska vara låg tröskel, dvs. kom som du är. Möt kunderna, visa att de är viktiga och slutligen: se till att det är bra städat!

Hon ansvarar själv för städningen och köper tjänster av PT:n och gymppaledare som jobbar för gymmet som också består av en gymnastiksal på över 80 kvadratmeter.

Nu när simhallstomten reserveras för skolbygge skulle Ann-Marie gärna öppna ytterligare ett gym till i närheten som redan är inkört när den dag kommer då företaget måste flytta från simhallen.

– Vi finns kvar här tills simhallen rivs, men vi vill gärna ha en Hyvä Olo volym 2. Det vore bra med två ställen, men det är inte lätt att hitta en bra plats. Platsen är jätteviktig för gymmen, säger hon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *