| YLEINEN - ALLMÄN

Ann-Marie vetää jumppaa, ajaa taksia ja myy asuntoja

Ann-Marie Nordström on yrittäjä, jolla on monta rautaa tulessa yhtä aikaa. Hän johtaa Liikuntastudio Hyvä Oloa Kauniaisten uimahallissa, ja on myös taksiyrittäjä. Ja jos tämä ei riitä: syksyllä hän on toivoo olevansa laillistettu kiinteistönvälittäjä.

Suuri yleisö ehkä tuntee parhaiten Ann-Marie Nordströmin puistojumpan vetäjänä uimahallin viereisellä nurmikolla. Kun hänen selkänsä alkoi vuonna 2014 oireilla, hän huomasi kuinka tärkeää on olla kunnossa. Silloin hän kouluttautui ensin personal traineriksi (PT) ja perusti sen jälkeen liikuntayrityksen vuonna 2016. Yritys järjestää myös suositun puistotreenin kesäisin.

– Kiinnostuin liikunnasta ja hyvinvoinnista, kun selkäni alkoi oireilla. Tuloni yrittäjäksi johtui siitä, että halusin saada salin, jossa asiakkaat tuntevat, että heidät otetaan hyvällä tavalla vastaan, eli saavat hyvän olon. Haluan saada ihmiset voimaan hyvin, hän sanoo.

Nordström kuuluu kauniaislaisten yrittäjien hallitukseen, ja hänellä on paljon ja laajasti kokemusta yrityksistä. Hän pyörittää myös taksiyritystä, Taxi Marie Oy. Yrityksessä on yksi auto ja kaksi kuljettajaa. Hän itse ajaa taksia tarpeen mukaan, muutamana päivänä kuussa.

– Isäni ajoi taksia 45 vuotta. Kun hän jäi eläkkeelle, hän kysyi minulta, halusinko tulla hänen paikalleen koska hän huomasi, että yrittäjyys kiinnostaa minua kovasti. Vastasin, että miksipä en. Sukupolven vaihdos tapahtui vuonna 2018 kun ostin isän osakkeen Lähitaksista.

Uusi ala viime vuonna

Viime syksynä hän otti askeleen eteenpäin ja alkoi työskennellä kiinteistövälityksessä, ja se johtui ennen muuta ja koko naan pandemiasta.

– Pandemian aikana ihmiset eivät liikkuneet ja se vaikutti taksiin. Uimahalli meni silloin tällöin kiinni ja jumppasalissa edellytettiin ihmisiä pitämään etäisyyksiä. Aloin pelätä! Ajattelin, että täytän kohta 50 ja minulla täytyy olla joku varaovi. Olen myös koulutettu lentoemäntä, joten ajattelin, että minulla on kaksi vaihtoehtoa: joko lähden työskentelemään lentoemäntänä tai alan myydä asuntoja.

Yrittäjä Ann-Marie Nordström työskentelee eri aloilla. Hän johtaa kuntosaliyritystä, taksiyritystä ja toimii asuntomyyjänä.

Tuon jälkeen hän suoritti tutkinnon Rastor-instituutissa. Syyskuussa hän valmistui Rastorin ammattitutkinnosta (KiLAT, Kiinteistöala-liiketoiminnan ammattitutkinto), ja työskentelee Roof LKV -nimisessä yrityksessä. Seuraavaksi on ohjelmassa laillistetun kiinteistövälittäjän (LKV) tutkinto. Syksyn jälkeen hän voi halutessaan avata oman yrityksen, eikä se ole mitenkään mahdoton vaihtoehto.

– Täällä voi todella tehdä töitä ihmisten kanssa. Ja on mahdollista olla mukana, kun ihmiset ovat päättämässä eräässä elämän tärkeimmistä asioista eli muun muassa oman asunnon myynnistä. Rakastan tätä, vaikka kiinteistömarkkinoilla on ollut kovat ajat. Tällä alalla viihdyn pitkään.

Mistä alasta pidät eniten?

– Kaikista, Ann-Marie naurahtaa.

Ann-Marie sanoo, että hän pystyy tasapainoilemaan erilaisten tehtävien, työn ja perheen välillä. Hänellä on puoliso ja kaksi lasta: 18- ja 8-vuotias. Hän huomauttaa, että elämään kuuluu myös muuta kuin työ.

– Minun pitää suunnitella viikkoni, ja olen siihen tottunut. Minulla pitää aina olla yksi vapaapäivä viikossa. En pysty työskentelemään 24/7, hän sanoo.

Kolme strategiaa liikuntasalille

Kuntosalien asiakkaista käydään kovaa kilpailua pääkaupunkiseudulla. Ann-Mariella on kolme ratkaisumallia onnistumiselle.

– Pitää olla matala kynnys tulla mukaan, eli tule sellaisena kuin olet. Tapaa asiakkaita ja näytä heille, että he ovat tärkeitä ja lopuksi: varmista, että paikka on hyvin siivottu!

Hän vastaa itse tilojen siivouksesta ja ostaa palveluja PT:ltä ja jumppaohjaajilta. Tiloihin kuuluu myös liikuntasali joka on pinta-alaltaan yli 80 neliötä.

Nyt kun uimahallin tontti on varattu koulun rakentamiseen, Ann-Marie avaisi mielellään lähelle vielä yhden liikuntasalin, joka olisi valmiiksi sisäänajettu sitten, kun yrityksen pitää muuttaa uimahallista.

– Olemme täällä, kunnes uimahalli puretaan. Haluaisimme mielellämme, että meillä on Hyvä Olon kakkosversio valmiina. Olisi hyvä olla kaksi paikkaa, mutta sellaisen löytäminen ei ole helppoa. Sijainti on erittäin tärkeää, hän korostaa.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *