| YLEINEN - ALLMÄN

Kaupungintalotontin kaavamuutosprosessi jatkuu

Kaupungintalon alueen asemakaavoitusta ehdotetaan jatkettavaksi. Kaavamuutos pysähtyi kaavamuutosvaiheeseen edellisellä valtuustokaudellaSeuraavaksi asia siirtyy kaupunginhallitukselle. 

Kaupungin yhdyskuntavaliokunta käsitteli asiaa tiistai-iltana (26.9.) ja päätti äänestyksen jälkeen esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle periaatepäätöstä jatkaa kaavoitusta.  

Alueen kaavoitus mainitaan uudessa kaupunkistrategiassa priorisoitavana hankkeena, joka pitäisi saada hyväksyttyä kuluvan strategiakauden 2023 – 2030 aikana. Ensi vaiheessa halutaan linjata hankkeen poliittinen tahtotila jatkoa varten.  

Kaavoitus perustuisi 26.9.2023 tehdyn viitesuunnitelmassa esitetyn ratkaisuun. Viitesuunnitelmassa on mm. lyhennetty eteläpäädyn rakennusmassaa ja tehty porrastuksia ja poistettu eteläpuolen maanalaisia autopaikkoja. Kokonaiskerrosala on pienentynyt 24 655 km2:sta 20 020 km2:iin.

Hävinneen vastaehdotuksen tekijä halusi, että etsitään paremmin kaupunkikuvaan sopivaa ratkaisu. Lisäksi kokouksessa todettiin, että kaupungille on saapunut kuntalaisaloite, jossa vaaditaan suunnitteluprosessin lopettamista. Aloitteen allekirjoitti 484 henkilöä. Vuosien aikana on jätetty kaiken kaikkiaan seitsemän kuntalaisaloitetta asiasta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *