| URHEILU - IDROTT

Baltian liiga ryydittää GrIFK:n naisten käsipallokautta

Käsipallon naisten Suomen mestarijoukkue on aloittanut hallintakautensa vakuuttavasti kahdella voitolla. Päävalmentaja Patrik Johanson tietää, että kaikki haluavat voittaa mestarin, mutta lupaa joukkueensa myyvän nahkansa kalliisti.

Kahden lajin maajoukkueurheilija Emilia Karell valittiin lokakuussa alkaviin EM-karsintoihin valmistautuvaan Suomen naisten käsipallomaajoukkueeseen. Hän edusti Suomea myös viime kesänä yleisurheilun nuorten EM-kisoissa ja voitti alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuden keihänheitossa. Foto: Aki Ylivarvi.

Grankulla IFK:n keväällä mestariksi valmentanut ruotsalainen on viihtynyt Kauniaisissa jo kuuden vuoden ajan. Oma peliura päättyi loukkaantumisiin, mutta uusi ura löytyi seuran valmennustehtävissä. Naisten SM-sarjajoukkueen peräsimessä hän aloittaa nyt kolmannen kautensa.

– Kaikesta näkee, että pelaajat treenasivat kesällä erittäin hyvin. Lupaavalta näyttää, sanoo “Pava” Johanson.

Ja lupauksia herättävä oli myös kauden alku. BK-46 kaatui Karjaalla 34–18 ja ensimmäisessä kotiottelussa sarjanousija Cocks hyytyi peräti 39–21. Johansonin mielestä tärkeintä on jatkuvasti tehdä töitä ja pelata jokainen ottelu alusta loppuun täysillä.

– Kausi on alkanut todella hyvin. Olemme puolustaneet erittäin hyvin ja myös tehneet paljon maaleja. Joukkueessa on leveyttä ja jos kaikki pysyvät terveinä ja kunnossa, voimme kierrättää pelaajistoa paljon, mikä on positiivista.

GrIFK:n joukkue säilyi lähes ennallaan kesän siirtomarkkinoilla. Ainoat muutokset ovat, että Stella Bruncrona on poissa ja mukaan on tullut todella hyvä maajoukkuepelaaja Emilia Karell, joka tuo entistä enemmän leveyttä pelaavaan joukkueeseen.

Johanson uskoo, että tämän vuoden sarja tulee olemaan erittäin tasainen, samalla hän mainitsee loppuvuoden kohokohdaksi joulukuussa alkavan Baltian liigan.

Päävalmentaja Patrik Johanson. Foto: Tomi Hänninen/Newspix24.

– Saamme monta kansainvälistä ottelua ja pääsemme pelaamaan sellaisia joukkueita vastaan, joita emme aiemmin ole kohdanneet. Tulee varmasti kovia ja fyysisiä otteluita, joista tulemme hyötymään myöhemmin kaudella.

Toinen kohokohta tulee tietysti olemaan Kauniaisten palloiluhallissa 6.10. pelattava ottelu viime kevään finalistia Dickeniä vastaan. Ottelun yhteydessä vietetään seremonia, jossa paljastetaan viime kauden mestaruusviiri GrIFK:n aiempien Suomen mestaruusviirien viereen.

– Toivottavasti ihmiset pääsevät silloin Luolaan ja osoittavat tukensa, Johanson sanoo.

Ota talteen GrIFK:n loppuvuoden 2023 kotiottelut Kauniaisten Luolassa:

Naisten SM-sarja Pe 06.10. 19:00 GrIFK – Dicken

Miesten SM-liiga Ke 11.10. 19:00 GrIFK – Dicken

Miesten SM-liiga Ke 18.10. 19:00 GrIFK – SIF

Naisten SM-sarja Ke 01.11. 19:00 GrIFK – BK-46

Miesten SM-liiga La 11.11. 16:00 GrIFK – ÅIFK

Miesten SM-liiga Ke 22.11. 19:00 GrIFK – Cocks

Naisten SM-sarja La 25.11. 13:30 GrIFK – SIF

Miesten SM-liiga La 09.12. 16:00 GrIFK – HIFK

Miesten SM-liiga Ke 13.12. 19:00 GrIFK – Dicken

Naisten SM-sarja La 16.12. 17:00 GrIFK – HIFK

Miesten SM-liiga Ke 20.12. 18:00 GrIFK – BK-46

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *