| YLEINEN - ALLMÄN

Ekkulla daghem öppnade dörrarna – Daghemmet öppet för allmänheten den 7.9.

I och med att Ekkulla daghem öppnat dörrarna är det för första gången på flera år inte knökfullt på de kommunala daghemmen i Grankulla. I det nya daghemmet finns för närvarande verksamhet i två grupper.

Enheten har kapacitet för fem barngrupper. Antalet barn beror på deras ålder, men enligt planerna kommer det att finnas plats för cirka 80 barn.

Dagiset öppnade den 1 augusti på adressen Klappträskvägen 1. Ekkulla erbjuder, förutom småbarnspedagogik under dagtid, även skiftesvård dygnet runt samt under veckoslut och helger.

Chefen för småbarnsfostran Kati Tikka är verkligen nöjd över den nya byggnaden. Från forna Villa Anemone återstår bara ytterväggarna.

Här finns ypperliga möjligheter att göra allt, säger Kati Tikka.

– Det här känns alldeles fantastiskt. Nu är faciliteterna i skick för våra små kunder och arbete. Vi har en egen gympasal, ateljé/verkstadsrum, smågruppsrum som omfattar bland annat ett sinnesrum. Byggnaden fungerar ytterst väl i småbarnspedagogikens vardag, säger hon.

Det finns bra ventilation, ytorna städas kemikaliefritt och byggnaden är energieffektiv med smarta belysningslösningar och solpaneler på taket.

Om du får marknadsföra Ekkulla för föräldrarna, vad skulle du ta upp?

– Vi har nya, ljusa och mångsidiga utrymmen. Vi har ett härligt läge med naturen nära och goda trafikförbindelser. Vid Ekkulla finns, precis som i Grankullas andra enheter för småbarnspedagogik, en utbildad och motiverad personal. Positiv pedagogik utgör grunden för verksamheten och det satsar vi på i allt högre grad i takt med att personalen utbildas.

Just nu jobbar nio personer med fostringsansvar på dagiset plus en daghemsassistent och en anställd i köket. I takt med nya grupper rekryteras mer personal.

Lekplats.

– Lönerna inom småbarnsfostran höjdes i Grankulla i juni vilket är ett mycket bra trumfkort vid sidan av att vi har en fungerande organisation samt en unik kommun. Vi har splitternya utrymmen i huvudstadsregionen med obegränsade möjligheter och goda transportförbindelser, så jag tror att Ekkulla daghem kommer att vara en intressant arbetsplats för proffsen inom småbarnspedagogiken också i framtiden.

Förut gick byggnaden där Ekkulla nu finns under namnet Villa Anemone, som byggdes år 2002 som ett serviceboende för äldre. Verksamheten upphörde år 2018, varefter byggnaden hyrdes ut till Rädda Barnen rf fram till slutet av år 2021.

Daghemmet har öppna dörrar för stadens personal och stadsborna den 7.9. kl. 15.00-17.00.

ÖVERSÄTTNING: PATRCIA HEIKKILÄ

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *