| YLEINEN - ALLMÄN

Päiväkoti Tammikumpu avasi ovensa – Päiväkodissa on avoimet ovet torstaina 7.9.

Tammikummun päiväkodin valmistumisen myötä Kauniaisissa on nyt ensimmäistä kertaa vuosiin sellainen tilanne, että kunnalliset päiväkodit eivät ole ääriään myöten täynnä. Tällä hetkellä uudessa varhaiskasvatusyksikössä toimintaa on kahdessa ryhmässä.

Yksikössä on tilat viidelle lapsiryhmälle. Lasten kokonaismäärä tulee riippumaan heidän iästään, mutta suunnitelmien mukaan arvioituna varhaiskasvatuspaikkoja on noin 80:lle lapselle, eli vielä mahtuu mukaan.

Päiväkoti aloitti toimintansa 1.8. osoitteessa Lippajärventie 1. Tammikummun päiväkodissa tarjotaan päivittäisen varhaiskasvatuksen lisäksi vuorohoitoa vuorokauden ympäri sekä viikonloppuisin ja pyhinä.

Täällä on hyvät mahdollisuudet tehdä kaikkea, Kati Tikka sanoo.

Esiopetus- ja varhaiskasvatusyksikön johtaja Kati Tikka on todella tyytyväinen uuteen rakennukseen, jäljellä Villa Anemonesta on vain ulkoseinät.

– Tämä tuntuu aivan mahtavalta. Nyt on fasiliteetit kunnossa pieniä asiakkaitamme ja työntekoa varten. Meillä on esimerkiksi liikuntasali, ateljee/verstashuone ja pienryhmätiloja mukaan lukien aistihuone. Rakennus toimii varhaiskasvatuksen arjessa erinomaisen hyvin, hän sanoo.

Talossa on hyvä ilmastointi, pintojen puhdistus toteutetaan kemikaalittomasti ja rakennuksessa on energiatehokkuutta, mukaan lukien älykkäät valaistusratkaisut ja aurinkopaneelit katolla.

Jos markkinoisit Tammikumpua vanhemmille, mitä toisit esille?

– Meillä on uudet, valoisat ja avarat monipuoliset tilat. Meillä on ihana luonnonläheinen sijainti hyvien liikennehteyksien varrella. Tammikummun päiväkodissa, kuten muissakin Kauniaisten kunnallisissa varhaiskasvatusyksiköissä, on koulutettu ja motivoitunut henkilöstö. Yksikkömme toiminnan peruskulmakivenä on Positiivinen pedagogiikka, ja tähän panostamme joka päivä enenevissä määrin henkilökunnan kouluttautumisen myötä.

Leikkipiha.

Tällä hetkellä yksikössä työskentelee yhdeksän kasvatusvastuullisen henkilön lisäksi ruokapalvelutyöntekijä ja päiväkotiapulainen. Uusien ryhmien myötä yksikköön rekrytoidaan lisää henkilökuntaa.

– Varhaiskasvatuksen henkilöstön palkkoja korotettiin Kauniaisissa kesäkuun alusta lähtien, mikä on erittäin hyvä valttikortti toimivan organisaation sekä ainutlaatuisen kunnan lisäksi. Meillä on upouudet, rajattomien mahdollisuuksien tilat helppojen kulkuyhteyksien varrella pääkaupunkiseudulla, joten uskon Tammikummun päiväkodin olevan jatkossakin kiinnostava työpaikka varhaiskasvatuksen ammattilaisten keskuudessa, hän sanoo.

Tammikummun päiväkotina 1.8. lähtien toimiva rakennus on toiminut alunperin Villa Anemone-nimellä. Villa Anemone rakennettiin vuonna 2002 vanhusten palvelutaloksi. Toiminta päättyi vuonna 2018, jonka jälkeen kiinteistö oli vuokrattuna Pelastakaa Lapset ry:lle vuoden 2021 loppuun asti.

Päiväkodissa on avoimet ovet kaupungin työntekijöille ja kuntalaisille 7.9. klo. 15.00-17.00.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *