| KULTTUURI -

Kauniaisten musiikkijuhlia vietetään loka-marraskuun vaihteessa – teemana Ihmeellinen mieli

Kauniaisten musiikkijuhlat sukeltaa tänä syksynä ihmismielen syvyyksiin, ihmettelee sen mahdollisuuksia, rentoutuu kauneuden äärellä, innostuu uusista äänistä ja etsii hyvinvointia.

 

“Ihmeellinen mieli” avautuu Kauniaisten konserttisaleissa ja huviloissa 27.10.–5.11. Lavalla ovat paikkansa suomalaisen musiikkielämän huipulla vakiinnuttanut Kamus-kvartetti, ruotsalainen a cappella -yhtye The Real Group (kuvassa) täysin uudistuneessa kokoonpanossaan, sopraano Anu Komsin ja urkuri Marzi Nymanin yllättävä ja virtuoosinen duo, vuoden teatterina palkitun Red Nose Companyn nauruhermoja kutkuttava Frankenstein koko perheelle, elokuvamaista äänimaisemaa luova, suomalais-hollantilainen trio Peltomaa Fraanje Perkola, festivaalin taiteellisen johtajan Jan Söderblomin ja säveltäjä-pianisti Olli Mustosen odotettu kohtaaminen sekä CHANGEnsemblen raja-aitoja rikkova elämys Four Voices.

Suosittu Huvilasarja saa jatkoa

Anu Komsi ja Marzi Nyman.

Kauniaisten musiikkijuhlien suosittu Huvilasarja saa jatkoa. Kauniissa ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa huviloissa kuulemme kamarimusiikin helmiä ja iloista kansanmusiikkia nuorten musiikinopiskelijoiden esittämänä.

Kansanmusiikkiyhtye Figelit esiintyy Villa Bensowilla ja Villa Pelanderilla (Työväen Akatemia), jälkimmäisessä mukana on myös kulttuurineuvos Clara Palmgren. ILOA-kvartetti soittaa konsertin Ateljee Kukkapurolla ja sellistilahjakkuus Saima Malmivaara vie meidät vierailulle Helsinkiin Villa Gyllenbergiin, jossa on nähtävissä ensimmäinen retrospektiivinen, kauniaislaisen Werner von Hausenin (1870–1951) tuotantoa esittelevä näyttely. Näyttelystä kertoo taidehistorioitsija Laura Gutman.

Dokumenttielokuva, esitelmiä ja hyvän olon liikuntatuokio

Festivaali kunnioittaa kesäkuussa menehtyneen säveltäjä Kaija Saariahon muistoa. Dokumenttielokuva Universumin kaiut – Kaija Saariahon musiikki nähdään Paviljongilla ja tilaisuuden avaavat Anu Komsi ja Jan Söderblom.

Tanssija-koreografi Minna Tervamäki kutsuu Hyvän olon hetkeen rentoutumaan lempeää liikettä ja elävää musiikkia yhdistävään liikuntatuokioon. Psykologit Pirkko Lahti ja Julia Korkman puhuvat esitelmissään Mielenhuollosta ja Luovasta muististamme, teologi Kari Kuula pohtii Mistä ihminen on tehty?

– Haluan omistaa panokseni tämän vuoden Kauniaisten musiikkijuhlilla kaikille niille, jotka kamppailevat mielenterveytensä kanssa, kertoo taiteellinen johtaja Jan Söderblom.

Liput nyt myös kaupungintalolta

Musiikkijuhlien liput ovat myynnissä lippu.fi-verkkokaupassa ja palvelupisteissä, kuten R-kioskeilla. Festivaali järjestää lisäksi myyntipisteen Villa Junghansille tiistaisin 3., 10., 17. ja 24.10. klo 12.30–14.30. Uutuutena liput ovat myynnissä korttimaksulla nyt myös kaupungintalon infossa ma-pe klo 8.00–15.45 sekä ti-to iltaisin klo 17.00-19.30. Festivaalin aikana lipunmyyntipiste avataan tapahtumapaikoilla tuntia ennen tilaisuutta, mikäli lippuja on jäljellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *