| KULTTUURI -

Musiikkia Karpaattien vuorilta Uudessa Paviljongissa

Džerela Karpat esiintyy Uudessa Paviljongissa sunnuntaina 15.10. Ukrainalaiset virtuoosimuusikot esittelevät vanhaa etnomusiikkia Karpaattien alueelta käyttäen perinteisiä kansansoittimia.

Andriy K. Korban Ukrainan kansainvälisestä kulttuurikeskuksesta kertoo alla olevassa haastattelussa hänen järjestämästään Džerela Karpatin -kiertueesta.

Kuinka Džerela Karpat -yhtye sai alkunsa? Voisitko lyhyesti kertoa bändin taustasta ja kuinka he päätyivät yhteen?

– Kaikki yhtyeen jäsenet ovat kotoisin Karpaattien vuorilta. Karpaattien vuoret ovat laaja alue, ja nämä muusikot ovat kaikki peräisin eri osista Ukrainaa. Tämä monimuotoisuus tuo mukanaan erilaisia musiikkityylejä ja kulttuureja, jotka he yhdistävät. Džerela Karpat -yhtye on soittanut yhdessä nyt jo 10 vuotta!

Minkälaisia tunteita ja tunnelmia Džerela Karpat pyrkii herättämään musiikissaan ja esiintymisissään?

– Yhtye soittaa värikästä ja temperamenttista musiikkia! He ammentavat inspiraationsa Karpaattien vuoriston rikkaasta musiikkiperinteestä, ja tämä näkyy heidän musiikissaan selvästi.

Millaista yhteistyötä he tekevät keskenään sävellyksissä ja esityksissä? Kuinka luovuus ja taiteellinen näkemys näkyvät bändin työskentelyssä?

– Jäsenet tuovat mukanaan erilaisia musiikin tyylejä ja kulttuurisia vaikutteita. Yhtye ottaa avoimesti vastaan kaikkien jäsenten ideat ja tukee toisiaan tiimihengessä. He ovat sekä muusikoita että ystäviä, niin lavalla kuin vapaa-ajallaankin.

Mitä yleisö voi odottaa, kun he tulevat konserttiinne?

– Konsertin yleisö saa odottaa positiivista kokemusta ja mahdollisuutta perehtyä syvemmin ukrainalaiseen musiikkiin ja kulttuuriin. Konsertin ohjelmaan lisätään värikkyyttä laulaja Andrij Boženskin esiintymisen myötä.

Uusi Paviljonki sunnuntaina 15.10. klo 13.00. Liput maksavat 15 € ja ovat saatavilla www.fienta.com-lippukaupasta. Kaikukortilla vapaa pääsy, Kaikukorttiliput voi varata sähköpostitse osoitteesta cecilia.mcmullen@kauniainen.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *