| - KULTUREN

Musik från Karpaternas berg i Nya Paviljongen

Džerela Karpat uppträder i Nya Paviljongen söndagen den 15 oktober. Ukrainska virtuosmusiker framträder med gammal etnomusik från Karpaternas berg med traditionella folkinstrument.

Andriy K. Korban från Ukrainas internationella kulturcenter berättar i intervjun nedan om Džerela Karpats turné, som han arrangerat.

Hur bildades Džerela Karpat-bandet? Kan du kort berätta om bandets bakgrund och hur de började spela ihop?

– Alla bandmedlemmar kommer från Karpaterna. Karpaterna är ett stort område, och musikerna kommer från olika delar av Karpaterna i Ukraina. Musikerna tar med sig en mångfald av olika musikstilar och egen kultur, tillsammans blir det musik från Karpaternas berg. Džerela Karpat-bandet har spelat tillsammans i 10 år nu!

Vad är det för känslor och stämningar som bandet strävar efter att förmedla genom sin musik och sitt framträdande?

– Bandet spelar färgstark och temperamentsfull musik! De hämtar inspiration från Karpaternas rika musiktradition, och det syns tydligt i deras musik.

Vilket slags samarbete har Džerela Karpat i sina kompositioner och framträdanden? Hur kommer deras kreativitet och visioner till uttryck i bandets arbete?

– Medlemmarna tar med sig olika musikstilar och kulturella influenser. Bandet tar gärna emot idéer från alla medlemmar och stöder varandra i en teamanda. De är både musiker och vänner, både på scenen och på sin fritid.

Vad kan publiken förvänta sig när de kommer till konserten?

– En positiv upplevelse och möjligheten att fördjupa sig i ukrainsk musik och kultur. Sångaren Andrij Boženski kommer att lägga till färg genom att framföra välkända ukrainska folkvisor.

Nya Paviljongen söndagen den 15 oktober klockan 13.00. Biljetterna kostar 15 € och kan köpas på www.fienta.com. Fri entré med Kaikukort, Kaikukortbiljetter kan bokas via e-post till cecilia.mcmullen@kauniainen.fi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *