| YLEINEN - ALLMÄN

Suomen suunnistus 100 vuotta

Suomen ensimmäiset (siviilin) suunnistuskisat järjestettiin 4.11.1923 Kauniaisissa. Ennen sitä suunnistus oli osa armeijan ja suojeluskuntien maastoharjoittelua.

Kauniaisten suunnistusseura OK 77 järjestää lauantaina 4.11.2023 Suomen suunnistus 100 vuotta -juhlakilpailun Kauniaisissa. Lähtö ja maali ovat samassa paikassa kuin 100 vuotta sitten silloisen Grankulla Samskolan (nykyisen nuorisotalon) pihassa.

Juhlakilpailun suojelija, kaupunginjohtaja Christoffer Masar ja OK 77:n puheenjohtaja Kristian von Essen.

– Järjestelytoimikunta on kokenut ja osaava. Kilpailunjohtajana toimii Petri Tötterman, Jouni Junkkaala on ratamestari ja Michael ”Micke” Berger on kilpailun historioitsija, kertoo OK 77:n puheenjohtaja Kristian von Essen.

Järjestäjät ovat onnistuneet jäljittämään alkuperäiset rastipisteet, eli radan jonka osallistujat juoksivat sata vuotta sitten. Nykyään se kulkee asutusalueiden läpi ja on luonteeltaan lähinnä korttelisuunnistusta. Tämä rata juostaan tuoreella kartalla mutta alkuperäisen reitin mukaan. Muita erikoisuuksia ovat Kasavuoressa juostavia ratoja joilla käytetään karttoja monelta eri vuosikymmeneltä sekä lyhyitä ja turvallisia ratoja kaikenikäisille aloittelijoille.

– Kannustamme ennen kaikkea lapsia kokeilemaan suunnistusta, mutta kaikki ovat tervetulleita iästä riippumatta, sanoo von Essen.

Kilpailun suojelijana toimii Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar. Lisätietoja seuran kotisivuilta www.ok77.fi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *